Glavni čovjek Jaruna, Grgo Jolić: Natječem se da budem prvi, ali cilj je ostati u drugoj ligi

Iza Jaruna je povijesni uspjeh i ulazak u drugoligaško društvo, a ono što je pred njima su izazovi koji su u najmanju ruku zahtjevni. Jarun je u pripremi za drugu ligu doživio gotovo potpunu transformaciju. Na klupi je Denisa Bezera naslijedio Jerko Leko, što je rezultat suradnje Lokomotive i Jaruna. Pred Lekom nije lagan zadatak, a pogotovo ako vam je predsjednik kluba Grgo Jolić koji uvijek teži najviše i najbolje. Što se tiče momčadi rijetki su oni koji su ostali iz prošle sezone.

Dio momčadi Jaruna i dalje su Baraban, Jugović, Špišić, Spudić, Bamba, Proleta, Blaževski, Ačkar i Kelava, što znači da je prijelazni rok bio iznimno zanimljiv na zapadnom dijelu Zagreba. Luka Bermanec posuđen je iz Lokomotive, prošlu sezonu je vrlo dobro odradio u Karlovcu, a ove sezone došao je u Jarun kao konkurencija Spudiću na vratima Jaruna. Blaževski i Robert Radić koji je stigao iz Lučkog držat će desnu stranu obrane. Za lijevu stranu ponovno je doveden Vrbanić na posudbu iz Lokomotive ali i Antonio Kčira koji je došao iz prošlogodišnjeg rivala Trnja.

Uz starosjedioca Proletu, stoperske pozicije pojačane su Ivanom Bošnjakom iz Ždralova, Davidom Većerićem koji dolazi na posudbu iz Dinama i Tinom Karamatićem, jarunskim dečkom, koji je nakon mnogo selidbi od Dinama, Libereca, Olhanesesa, Craovije, Seneca, Horna, nekoliko slovenskih i BiH klubova ponovno stigao u Jarun gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru.

Iz Lokomotive su na posudbu stigli Gabrijel Groznica i Lovro Dobrić, kao i Matej Adžić iz Kurilovca koji bi trebali pojačati vezni red. Napad će uz Barabana i Špišića predvoditi također nova lica. Iz Dubrave je došao Marin Mudražija, iz Maksimira je stigao brzi Filip Dujmović, iz Posušja je stigao Šiško dok bi na posudbu trebao stići i mladi napadač Dinama, Ivan Brkić.

Oko velike rošade u momčadi ali i ambicija Jaruna u drugoj ligi nema boljeg sugovornika od predsjednika Jolića s kojim smo popričali o svemu pomalo. I kod njega je vidljivo uzbuđenje jer ovo je prvi put da Jarun igra drugu ligu, a što se očekuje?

– Od druge lige očekujemo prvo mjesto, ja se natječem uvijek da budem prvi – Jolić je započeo u svom stilu, te nastavlja,

– Šalu na stranu, očekujem da budemo stabilna sredina, da nemamo veze sa ispadanjem i mislim da ćemo to i uspjeti. Dečki koji su došli iz Lokomotive su educirani mladi igrači i mislim da ćemo s njima i s još tri četiri iskusna igrača od prošle sezone, Jugović, Baraban, Kelava, koji su već igrali i prve lige, to moći i ostvariti. To je neki cilj pa ćemo vidjeti kroz sezonu kako će se stvari razvijati.

Jarun će drugoligašku sezonu igrati na terenu Kustošije, jarunski teren nažalost nema uvjete za igranj druge lige…

– Ovdje nam fali natkrivenih mjesta i trebalo bi vjerojatno raditi na proširenju tribina, to su neki infrastrukturni zahtjevi u koje trenutno sa svojim privatnim novcem ne želim ulazit. Nadali smo se novcu od Grada, pa ćemo sada vidjeti kada se novoizabrana gradska uprava posloži šta će biti od svega toga – govori nam.

Jerko Leko je doveden na mjesto trenera, Kristijan Polovanec stigao je kao pomoćnik, velika nogometna imena ali još bez trenerske afirmacije. Kako ste zadovoljni sa trenutnim radom stručnog stožera

– Jako sam zadovoljan, a vjerujem i svi iz kluba. Sa dečkima se znam s veteranskih terena, oni su malo bolji – nastavlja u svom ritmu Jolić pa nastavlja:

– Uspostavili smo suradnju sa Lokomotivom, sjeli smo se i dogovorili za dvije minute. Što se tiče dosadašnjeg rada mogu reći da sam oduševljen, to je ono što sam očekivao. Radi se fizički puno jače nego što se radilo do sada, dva treninga na dan i to su sve neke stvari gdje mi kao klub idemo u sljedeći korak ka profesionalizmu. Klub u sto godina kluba nije nikad igrao drugu ligu, pa evo sad i uz dečke i mi učimo. Ali nisu to samo Leko i Polovanec kao pomoćni, većvcijeli stožer, Mario Jozić kao trener golmana, Ivan Segedi kondicijski trener i fizioterapeut Igor Rukavina. Posložili smo se na prvoligaškom nivou, imamo i puno širi kadar i sada bi to sve trebalo sjesti na svoje mjesto.

Znamo da su financije velika stavka u svakom našem drugoligašu i da mnogi muku muče s isplatama plaća, ali kod Jaruna to nije slučaj.

– Što se tiče igrača u odnosu na treću nije velika razlika. Lani smo imali dosta visoke plaće, a sada smo kroz ovu suradnju sa Lokomotivom dobili igrače koji su na posudbi, neki i iz Dinama, tako da smo tu čak i smanjili malo budžet. No trošimo na neke druge stvari poput najma stadiona na Kustošiji, putovanja, hoteli i ostale popratne stvari, ali budžet je gotovo isti kao i lani. Mogu reći da je meni osobno sad i lakše nego što je bilo, tako da sam si malo oslobodio i prostora što se tiče financija i ako ovo ne bude dovoljno, dovest ćemo u zimskom prijelaznom roku još dvije bombe, ako bi se slučajno dogodilo da upadnemo u donji dio tablice, ali evo druga liga nam još nije poznata pa moramo i to uzeti u obzir. – pojasnio je Jolić

I za kraj 14. kolovoza na rasporedu je debi protiv Dugopolja, što očekujete od neugodnog gostovanja?

– Pa mislim da će tamo biti dosta naših navijača, a uz dobru atmosferu mislim da bi za nas i remi bio dobar na startu sezone – najavio je utakmicu s Dugopoljem, predsjednik Jaruna Jolić