Fantastična Lokomotiva želi pozitivan rezultat protiv poljuljanog Dinama

Derbi kola ovog vikenda igra se na Maksimiru gdje se poljuljani Dinamo na svom terenu dočekuje Lokomotivu koja ove godine igra izvanredno. Nakon poraza 3:0 u Moldaviji klupa Damira Krznara itekako je ugrožena, a poraz od Lokomotive mogao bi upravu Modrih natjerati i na šok terapiju uoči uzvrata. Stoga Damir Krznar poziva na oprez.

– Jasno je da nakon onako iznimno loše utakmice moramo sav fokus preusmjeriti na Lokomotivu, pogotovo stoga što je riječ o momčadi koja ove sezone pruža iznimno dobre izvedbe. Osim toga, to pokazuje i mjesto na ljestvici. Znamo da nas ne očekuje lagana utakmica, moramo pristupiti ozbiljno i vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici – govori Krznar uoči utakmice.

Dinamo je načet ozljedama, ali i takav Dinamo je favorit protiv Lokomotive. Možda ne bude ni Lovre Majera koji je skoro pa potpisao za Rennes pa i tu Lokomotiva može tražiti šansu. Naravno, osim toga, treba reći da je Loksa sjajna ekipa koja igra sjajan nogomet ove sezone.

– U dosadašnjim utakmicama ostvarili smo odlične rezultate. Svjesni smo da nas u subotu čeka najteža utakmica. Bez obzira na rezultat Dinamovog gostovanja kod Sheriffa, Dinamo je uvijek Dinamo i svaka utakmica je drugačija. Mi naporno treniramo i uživamo u nogometu.  Napraviti ćemo sve kako bi se vratili s Maksimira s pozitivnim rezultatom – rekao je trener Lokomotive Čabraja uoči Dinama.

I Krznar je pohvalno govorio o Lokosima.

– Našli su koheziju, zanimljivu strukturu momčadi s iznimno moćnim bekovima i krilima. Josip Pivarić jako se dobro snalazi u novoj ulozi svojevrsnoga krilnog napadača, daje energiju presinga. U obrani su dobro organizirani, u visokom bloku, dinamični, pokretljivi… Sigurno će nam biti izazov, ali vjerujem da ćemo naći odgovor na taj Lokomotivin polet i trku – rekao je trener Dinama.

Možemo svakako očekivati zanimljiv dvoboj u kojem je imeprativ pobjede nad Dinamom, ali i nad Krznarom. U Moldaviji se i nije proslavio postavkom igre, ali na kraju je preuzeo odgovornost. Vidjet ćemo kako će to izgledati protiv Lokosa, koji su, uspud budi rečeno u četiri utakmice skupili 10 bodova, dok je Dinamo u isto toliko odigranih utakmica skupio tri boda manje. I to nešto govori.

Dinamo – Lokomotiva, 21 sat, stadion Maksimir.