Dugo Selo u nedjeljnom derbiju bolji od Trnja

Dugo Selo je pobjedom nad Trnjem vratilo drugo mjesto tablice i poziciju prvog pratitelja momčadi iz Krapine. U momčadi Dugog Sela posebno se isticao donedavni igrač Trnja, Karlo Darojković koji je radio pravi nered u obrani Trnja. Svoju odličnu predstavu začinio je dvama pogotcima, a posebno je lijep drugi iz slobodnog udarca za konačnih 2:0.

Prvu priliku čekali smo do 20. minute kada je Alghoul dočekao pogrešku gostujućeg braniča, no odličnu šansu nije uspio pretvoriti u pogodak, poslavši loptu pored vratiju umjesto u praznu mrežu. Istinu na volju domaći napadač bio je u naletu i bilo je teško iskontrolirati udarac prema golu. Pet minuta kasnije stigla je kazna preko razigranog Darojkovića. Ušao je sa desnog boka u sredinu domaće obrane i prizemnim udarcem pogodio prvi kut Savatovićeva gola.

Novu veliku priliku Trnjana propustio je Karlo Bužanić na samom kraju prvog dijela. Izašao je sam pred vratara Dugog Sela, no zapucao je šansu poslavši loptu pored gola. Iz svega napadač Trnja zaradio je samo ozljedu, stradalo je koljeno.

Drugi dio u potpunosti je pripao Božićevim momcima. Domaćin gotovo da nije ozbiljnije zaprijetio vratima Anićeva gola. Dugo Selo kontroliralo je igru, da bi Darojković u 71.minuti odličnim slobodnim udarcem ugasio sve nade domaćina u mogući povratak u utakmicu. Prekrasno je pogodio sa samog ruba šesnaesterca drugi kut Savatovićeva gola za veliku i zasluženu pobjedu Dugog Sela.