Dugo Selo svoje visoke ambicije potvrdile pojačanjima i novim trenerom

Dugo Selo ozbiljno je shvatilo ovu trećeligašku sezonu. Plan je očit, a to je da se i u sljedećoj sezoni igra trećeligaški nogomet u Dugom Selu. Naime, od sezone 2022/23, Treća HNL biti će jedinstvena, tj. formirat će se liga sa šesnaest klubova koju će činiti klubovi koji su na kraju 2021/22. ispali iz Druge HNL i po najmanje dva najbolje plasirana kluba iz svake skupine Treće HNL na kraju 2021/22. natjecateljske godine (odnosno onoliko koliko nedostaje da bi liga u sezoni 2022/23 imala šesnaest klubova).

Dugo Selo je s pripremama krenulo u petak, 16. srpnja, ali Uprava je i prije početka samih priprema odradila sjajan posao. Visoke ambicije kluba potvrđene su dovođenjem nizom kvalitetnih pojačanja. Tako je iz Sesveta stigao njihov dugogodišnji kapetan Ivan Mikulić, konkurenciju u veznom redu pojačao je Jurica Kovačić koji ima iskustvo igranja u 2.HNL, ali i inozemstvu, došao je i Mihovil Rašić koji je prošao Dinamovu školu nogometa, a prošle sezone igrao dobar nogomet u Lučkom, napad je pojačao Karlo Darojković koji je prošle sezone odradio prvu polusezonu u Jarunu, drugu u Trnju i oba kluba bio među najboljima, te Ante Anić.

Klub su napustili Tomislav Jelić, Andrej Bešlić, Mate Mrčela, Tin Šarkanj, Ive Ćelić i Dario Josipović.

Također zbog inozemnog angažmana Dugo Selo napustio je dosadašnji trener gospodin Džemal Adilji, koji je u prošlih šest mjeseci postavio temelje momčadi. Kako nam kažu iz kluba njihova vizija je davati povjerenje mladim stručnjacima, koji svojim  vizijama i energijom mogu doprinijeti da Dugo Selo igra atraktivan i moderan nogomet.

Sukladno tome za novog trenera izabran je Ivan Božić, bivši igrač koji je kroz karijeru promijenio 16 klubova, igrao je i u Kini, zvjezdane trenutke, bar za nas, stekao je na domaćim travnjacima. Cijene ga u Italiji gdje je igrao za nekoliko klubova, u Belgiji o njemu također govore s poštovanjem, a ako odete u Siget o popularnom ”Boži” možete samo čuti riječi hvale. U Dugom Selu bit će mu ovo prvi seniorski samostalni angažman, no ako će mu vođenje momčadi s klupe ići jednako dobro kao i na terenu, za Dugo Selo nema straha. U njegovom stožeru za pripremni dio angažirani su klupski treneri Micić i Hendak, koji su u prethodnom razdoblju bili pomoćnici treneru Adiljiju.

Prijateljske utakmice u pripremnom periodu Dugo Selo će odigrati protiv Bjelovara, Sesveta, Ravnica, Vrapča, Virovitice, Krškog i Bistre.