Duel Bistre i Vrapča pun akcije i naboja na kraju završio bez pogodaka

U susretu drugog kola 3.HNL Središte snage su na SC Bistra u Donjoj Bistri odmjerili domaćin Bistra i Vrapče.

Bistra je nakon osvojenog boda protiv Trnja puna samopouzdanja dočekala Vrapče koje pak traži prve bodove nakon poraza u prvom kolu protiv Španskog koje je pritom čak 50 minuta igralo s igračem manje.

Utakmica se igrala pred 100ak gledatelja a valja pohvaliti domaćina koji je ispoštovao sve epidemiološke mjere te se na tribinama pazilo na socijalnu distancu, obavezna dezinfekcija prilikom ulaska te evidencija svih posjetitelja.

Sam susret počeo je dosta rastrgano s obje strane po još sparnom vremenu no nakon prvih 15 minuta ispitivanja snaga uslijedile su i prve prave prigode. Domaćini su prijetili preko brzonogog Matosa dok su gosti svoje prigode tražili nakon prekida pa je tako i najbolja prigoda prvog dijela za Vrapče stigla nakon kornera u 30.minuti kada je opasnost otklonio vratar Rihtar.

Tokom cjelog susreta osjetio se izraziti naboj i sa puno trke stiglo je i puno prekršaja. Sudac Antunović kontrolirao je situaciju na terenu i po potrebi smirivao tenzije kartonima, do kraja ih je pokazao čak 9 računajući obje strane.

Drugi dio susreta ponudio je dominaciju domaćina koja samo zahvaljujući dobrim intervencijama Tora i nepreciznosti domaćin napadača nije konkretizirana pogotkom. Bistra je imala nekoliko izglednih prigoda no vratnica, zaleđe nakon pogotka i nepreciznost u završnici koštali su ih pobjede u ovom dvoboju.

Bistra će prvu pobjedu tražiti u subotu kada gostuje kod Jaruna koji u srijedu ima utakmicu i to gosti mogu tražiti svoju šansu dok će Vrapče igrati susjedski derbi kada im u subotu stignu Ponikve, svakako dvoboj u kojem ih samo 3 boda mogu zadovoljiti.

NK Bistra – NK Vrapče 0:0