Dragovoljac više nema prava na grešku, derbi začelja u Međimurju

Protiv Dinama II, Dragovoljac je odigrao još jednu u nizu lošijih partija i ozbiljno doveo u pitanje osvajanje druge HNL. Nakon jučerašnje pobjede Rudeša pali su na treće mjesto, međutim sve još nije izgubljeno i pobjeda protiv Solina koji se bori za ostanak je imperativ.
Jednostavno naši igrači nemaju dovoljno fizičke snage da sve svoje nogometno znanje realiziraju tijekom utakmice. No, unatoč tim svim problemima, ukoliko želimo dohvatiti  prvoligaško društvo, moramo na svakoj utakmici do kraja prvenstva ići na pobjedu – izjavio je trener Dragovoljca Miroslav Kuljanac.
Sigurno nas čeka teška utakmica protiv kvalitetnog suparnika, koji pretendira za 1. ligu. No, i mi imamo svoju kvalitetu u obrani i napadu. Moramo se postaviti organizirano jer samo tako možemo ostvariti dobar rezultat – rekao je trener gostiju Ivan Matić.

Prvi susret u Solinu između ova dva sastava je prošao bez pobjednika 1:1, a oba pogotka su pala u drugom poluvremenu.

Dinamo II je u sjajnom nizu zadnjih tjedana, isto se ne može reći i za Međimurje. Ako danas ne uspiju domaći upisati tri boda, ostanak u 2. ligi bi mogla postati samo teorija. Dinamo II je od odlaska Preleca upisao četiri pobjede i jedan remi i s razlogom se nadaju novim bodovima i u ovom susretu.
U Čakovcu danas nas čeka jako teška utakmica, jer liga je izjednačena svi suparnici su nam jednako teški. Za svako i najmanje opuštanje može nas stići kazna. – istaknuo je Igor Cvitanović.

U prvom ovosezonskom susretu je palo čak sedam golova, Dinamo II je u Kranjčevićevoj slavio sa visokih 5:2.