Dragovoljac se pobjedom nad Rudešom približio naslovu: Viduka junak, Abdurahimi tragičar susreta

U danas odigranom derbiju Hrvatski dragovoljac slavio je s 2:0 kod Rudeša. Dragovoljac je s ova tri boda napravio velik korak prema povratku u 1.HNL i sad ima pet velikih bodova prednosti u odnosu na Rudeš. Do kraja je preostalo još tri kola i Rudeš će morati napraviti pravo čudo da uspije skinuti Dragovoljac s trona. Pred Dragovoljcem su susreti s Cibalijom doma, u gostima kod Dubrave i u zadnjem kolu doma dočekuju Orijent. Rudeš čeka putovanje na noge Osijeka ll, doma dočekuju Junak, da bi u zadnjem kolu igrali u gostima u Dugopolju.

Nismo imali prilike vidjeti puno do nogometa u prvom dijelu. Možda je najveću priliku prvog dijela propustio Abdurahimi u 9. minuti susreta kada je pokušao lobom prebaciti golmana Šubarića, no nedovoljno precizno, te njegov udarac završava preko gostujućih vratiju. Samo minutu kasnije imao je priliku Rene Šarić iz slobodnog udarca dovesti Rudeš u vodstvo. Njegov udarac prošao je tik uz vratnicu. Gosti se bude krajem prvog dijela. Martinez je pokušao udarcem s vrha šesnaest metara ali njegov udarac završava pored vratiju Bručija. Pokušao je zatim za Dragovoljac zabiti i Florucz, no i njegov pokušaj je neprecizan.

Tvrda i borbena utakmica nastavlja se i u drugom dijelu. A onda stižemo do 65. minute i dosuđenog kaznenog udarca za Rudeš. Odgovornost je preuzeo Abdurahimi, najbolji pojedinac koji je vukao Rudeš iz kola u kolo, ali ovoga puta postao je tragičar. Njegov udarac odlazi pored vratiju Šubarića. Kako to obično biva, kazna je stigla u 78. minuti. Luka Viduka lijepo je pogodio za vodstvo nakon samo minute provedene na terenu, a sve dvojbe oko pobjednika riješio je Karlo Perić u sudačkoj nadoknadi.

Dragovoljac je odigrao junačku utakmicu. Znajući da su u dvadesetak dana odigrali sedam utakmica, te da su prije toga bili u karanteni bez treninga dostigniće je za koje im je potrebno posebno odati priznanje. Stoga ne čudi nešto lošije igre momčadi iz Sigeta u posljednje vrijeme, no ovom pobjedom svi prosipani bodovi mogu se zaboraviti. Današnjom pobjedom stigli su nadomak toliko željene promocije. Rudeš je propustio veliku priliku za povratkom u prvu ligu. Imali su sve na pladnju, no pali su u najbitnijoj utakmici sezone. Nakon katastrofalnog početka sezone, sami niz bez poraza kojim je Rudeš došao u priliku za borbu za ulaskom u prvu ligu je fascinantan. Ne treba previše žaliti jer nastavi li Rudeš s ovakvim igrama, uskoro ćemo i njih ponovno gledati u 1.HNL.

NK RUDEŠ – NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:2 (Viduka, Perić)