Dragovoljac protiv zahuktalog Hajduka traži bodove koji život znače

Bit će to dvoboj Davida i Golijata, dvoboj trećeplasiranog Hajduka i posljednjeplasiranog Dragovoljca. Hajduk je nakon nešto lošijeg starta u prvenstvo zaredao s tri trijumfa te imaju 10 bodova, dok je Dragovoljac posljednjeplasirana ekipa s 0 bodova i gol razlikom 6:18. Sve osim nova tri boda Hajduka bilo bi iznenađenje, ali Dragovoljac se nikako ne misli predati unatoč turblentnom razdoblju u posljednjih nekoliko dana. Naime, klub su napustili Skorup i Teklić nakon što ih je potjerao predsjednik Perić.

– Prvih 45 minuta protiv Šibenika daje nadu da možemo protiv Hajduka odigrati dobru utakmicu. Moramo biti kompaktni i svoje šanse tražiti iz kontri i polukontri. Moramo ih držati što dalje od našeg gola i već u samom začetku akcije ih moramo pritisnuti – govori trener Dragovoljca Miroslav Kuljanac.

Svjestan je strateg Crnih da je utakmica protiv Hajduka motiv za njegove igrače pa i tu vidi svoju šansu, ali taktički ne misli ništa mijenjati u odnosu na prethodne utakmice unatoč tome što zasad iz prvih pet utakmica nemaju niti bod.

– Istina je da se taktika dosad nije pokazala izuzetno efikasna, ali s obzirom da nam i dalje igrači odlaze i dolaze mi se moramo držati prokušanog recepta i ne smimjemo ekperimentirati – za kraj će Kuljanac.

Hajduk je u dobrom nizu. Ispadanje od Tobola kao da je mobiliziralo Bile trupe i trenutno igraju jako dobar nogomet. Protiv Dragovoljca su veliki favoriti, ali Šveđanin na klupi poziva na oprez.

– Očekujemo tešku utakmicu, nešto kao utakmica protiv Slavena prošle subote. Ovo je također i utakkmica u gostima, a one su uvijek nezgodne, a i domaćin će biti motiviran jer ne nalaze se na zavidnoj poziciji na ljestvici – uoči puta za Zagreb govori Gustafsson.

Trener Hajduka ima neke sitne dvojbe oko sastava, nije sigurno hoće li na gol stati Kalinić ili Posavec.

– Odlučit ću prije utakmice – rekao je.

Recimo i to da je Hajduk napustio Jairo i otišao put Cipra, točninje u Paphos, dok Dragovoljac, osim spomenutog dvojca koji je bio na posudbi iz Hajduka, više ne računa na Martineza, koji bi mogao potpisati sa Sesvetama, a klub će vjerojatno napustiti i Ivkić koji je postao prekobrojan dolaskom novih igrača.