Dragovoljac protiv Osijeka nema što izgubiti

Nakon loše predstave u Sofiji, Osječani se okreću prema domaćem prvenstvu gdje ih čeka utakmica protiv Hrvatskog dragovoljca. Nakon domaćeg remija sa Slaven Belupom, momčad Nenada Bjelice između zahtjevnih europskih ispita očekuje prema svemu prikazanom do sada ne tako zahtjevno gostovanje u Kranjčevićevoj. Pobjeda bi sjajno sjela za dobro raspoloženje za četvrtak, no ipak će se nešto pitati i Hrvatski dragovoljac. Momčad Miroslava Kuljanca još uvijek je bez bodova, ali u posljednjem kolu u utakmici s Lokomotivom dokazali su kako imaju što za pokazati i kako je samo pitanje vremena da bodovi krenu pristizati na konto Sigečana. Hoće li to baš biti protiv Osijeka, otkrit ćemo danas nakon utakmice u Kranjčevićevoj.

– Dolazi nam u goste jedna od najboljih hrvatskih momčadi i ako ja kao trener moram motivirati igrače za ovakve dvoboje, onda nemamo o čemu razgovarati. Ozračje je u momčadi dobro i nadam se da Osijeku možemo kreirati probleme. Jasno je da momčad trenera Nenada Bjelice favorit, respektiramo je, ali jednostavno moramo odigrati ratničku utakmicu u skladu s imenom našeg kluba, da se nakon 90 minuta možemo pogledati u ogledalo. Radimo i na dolasku pojačanja i u nastavak prvenstvene utrke ući ćemo igrački ojačani – najavio je utakmicu domaći strateg Miroslav Kuljanac.

– Uvijek dođe jedna utakmica poput ove protiv CSKA u kojoj nisi na optimalnoj razini, ali uglavnom smo prikazivali dobre igre u kojima su odgovornost i disciplina u igri bili na visokoj razini. To treba ponovo pokazati i pobijediti suparnika. Najveća opasnost je u tome što Hrvatski dragovoljac nema što izgubiti, ući će u utakmicu neopterećeno… Sve to njima daje mogućnost da budu dosta opušteni i to je najveća opasnost. – najavio je utakmicu Nenad Bjelica

Osječani bi u utakmicu sa Hrvatskim dragovoljcem mogli ući sa ponekim rošadama u momčadi

Imamo širok kadar, jako puno igrača na raspolaganju. Dečki koji su igrali protiv Slaven Belupa su odigrali dobru utakmicu. Iako nismo pobijedili u toj je utakmici energija bila puno bolja nego protiv CSKA. Zbog toga ne vidim razlog da neki opet ne bi dobili priliku, ali vidjet ćemo kako će proći regeneracija jer ćemo na travnjak poslati najspremnije. – rekao je za kraj strateg Osječana.