Dragovoljac preko Leon Habiba došao do tri boda na otvaranju prvenstva

U Sigetu je u petak započela nova sezone druge lige te je bilo zanimljivo pogledati što su Dragovoljac i Croatia pripremili svojim navijačima ove sezone.

Nakon uvodnih 90 minuta više razloga za zadovoljstvo definitivno imaju Crni iako su opasno visili u posljednjim trenucima utakmice.

Do vodstva, a na kraju se ispostavilo i dokonačna tri boda Dragovoljci su stigli u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela pogotkom Leon – Habib Ernsta čime su okrunili bolju igru u prvome dijelu. U nastavku susreta gosti su preuzeli inicijativu, ali unatoč tome nisu uspjevali doći do ozbiljnije šanse za gol do samoga kraja susreta kada su u par navrata opasno zaprijetili domaćem vrataru. 

Strijelac Leon-Habib ima zanimljivu nogometnu i životnu priču. Kao dijete majke Afganistanke i oca Nijemca rodio se u Moskvi, ali se kao dvogodišnjak s obitelji doselio u Split gdje je i započeo svoj nogometni put te je preko Omladinca i Pomaka završio u Hajduku gdje je dobrim nastupima ”zapeo za oko” skautima njemačkog velikana Bayerna odakle su ga pak ”ukrali” skauti zagrebačkog Dinama te je čak nastupao i za mlađe uzraste hrvatske nogometne reprezentacije. Nadamo se da je ovim pogotkom ušao u seriju golova te da ćemo uskoro imati novu zvijezdu na hrvatskom nogometnom nebu