Dragovoljac ostao bez dvostruke krune: Sesvete bolje u polufinalu kupa

Polufinale Kupa ZNS-a između dva drugoligaša, Hrvatskog Dragovoljca i Sesveta, ponudilo je sjajnu igru i rezultatsku dramu. Dragovoljac koji je za vikend osigurao naslov Druge HNL i povratak u najviši razred, na otvaranju susreta nije pokazivao znakove emocionalnog pražnjenja. Iako su popularni ‘’Crni’’ na startu imali inicijativu, Sesvete se polako bude, a svoju bolju igru okrunili su u 38. minuti kad je za 0:1 poentirao Mateo Topić.

Novi udarac za prvaka stiže u 53. kada Sesvete odigravaju akciju kao na malom nogometu, asistent je Ivan Mikulić, a strijelac Matija Malekinušić. Činilo se sada da će Sesvete s lakoćom izboriti finale, ali je Dragovoljac imao drukčije planove. Već u 61. minuti domaćin je smanjio na 1:2, bio je to sjajan solo prodor i realizacija Danovisa Martineza koji je u igru išao na startu nastavka. A furiozni Dragovoljac je samo šest minuta kasnije uspio i izjednačiti, strijelac je ovaj puta bio Karlo Perić.

Kada se već činilo da će o pobjedniku biti odlučeno nakon raspucavanja jedanaesteraca, Sesvete u 81. minuti ponovno vode. Loptu je u 16 metara ubacio Malekinušić, ona je dodirnula nekog od igrača Dragovoljca i promijenila smjer, a gosti su stigli nadomak trijumfa. Do kraja se rezultat više nije mijenjao pa su Sesvete tako izborile finale protiv Jaruna, dok će Dragovoljcu utjeha ostati povratak u 1.HNL nakon sedam godina pauze.

Finale između Sesveta i Jaruna, odigrat će se u Sesvetama 02.06.2021. u 17:30.

Hrvatski Dragovoljac-Sesvete 2:3 (Martinez 61’, Perić 67’ / Topić 38’, Malekinušić 53’; Malekinušić 81’)