Dino Babić: Ambicija za prvu ligu definitivno postoji, pojačali smo se, treba vidjeti kako će se stvari odvijati

Sesvete su u punom jeku priprema, pred trenerom Dinom Babićem zadatak je ponovno posložiti gotovo novu momčad u kompaktnu cijelinu spremnu za napad na vrh drugoligaške tablice. Posjetili smo za vikend pripremnu utakmicu između Sesveta i Kustošije, te iskoristili priliku popričati sa domaćim trenerom.

Jako sam zadovoljan sa dosad odrađenim dijelom priprema. Dečki rade dobro, nemam zaista nikakav prigovor na njih – kazao nam je za početak trener Sesveta Babić.

Dosadašnji rezultati Sesveta u pripremnim utakmicama, nisu bajni. Rudeš je u prvoj pripremnoj utakmici slavio s visokih 5:0, zatim je Inter bio bolji s 2:0, prije tjedan dana Sesvećani su remizirali sa Slaven Belupom 2:2, da bi ovog vikenda Kustošija bila bolja minimalnim rezultatom 1:0.

Istina, rezultati u pripremnim utakmicama nas možda ne prate, ali oni nisu ni pravi pokazatelj s obzirom na jačinu ekipu i nova pojačanja koja smo doveli. Smatram da je to očekivano, na nama je da se uigramo, gotovo 90% momčadi je novo, malo smo još nepoznanica i sami sebi. No, ne bojim se i vjerujem da će sve sjesti na svoje mjesto.

Stvara li vama problem kao treneru ta velika fluktuacija igrača, svake sezone slaže se nova ekipa…

Meni osobno i stožeru nije problem, ali mislim da igrači imaju jednu sitnu blokadu, novi su i još se traže, ali ubrzo će i oni shvatiti da to nije nekakva prepreka za neke bolje stvari. 

Sesvete su u prošloj sezoni igrali prema mnogima možda i najljepši nogomet. U inače tvrdoj drugoj ligi, stvarno je bilo užitak doći na utakmice Sesveta, jer se igralo otvoreno, napadački, tražio se gol više…

Pokušavamo igrati lijep, dobar, dopadljiv nogomet. Da ciljamo baš na atraktivan nogomet tu bi vas lagao, više ciljamo na rezultat. A ove godine će još veći naglasak biti na tome, ostvarenju boljeg rezultata – govori nam Babić

Kao što smo već spomenuli bilo je prometno u momčadi, mnogi stožerni igrači napustili su Sesvete, a došli su dostojne zamjene. Prije svega treba istaknuti dolazak Baltića (Cibalia), Crnova (Cibalia), Muića (Rudeš), Fintića (Dubrava) koji se nažalost odmah i ozljedio, došao je i Rubić (Dugopolje), Mijatović (Hajduk II), Mijić (Dinamo II), Oreč (Lokomotiva) Geljić se vratio nakon kratke avanture u Latviji. Na posudbu je stigao i Vito Matijević (Dinamo),  jedan od najtalentiranijih igrača Dinamove generacije 2004. Ovako kad nabrajate gotovo cijela nova momčad je stigla u Sesvete. Otišli su Zenko (Zrinjski), kapetan Ivan Mikulić (Dugo Selo), Topić (Varaždin), Komorski, Marko Mikulić…

Dobra je stvar što je velika većina igrača koji su otišli našla neki bolji angažman. Smatram da je druga liga razvojna liga. Sve ovisi o tome kako se vi odredite kao klub, da li ćete razvijati igrače, što je dosta naporno i za klub i upravu, jer su rezultati u amplitudama. S druge strane kad vidite rezultat na kraju godine, kada vidite da je igrač našao afirmaciju u nekom boljem klubu, daje ipak nekakvu zadovoljštinu. Naravno nama kao stožeru nikad nije drago da vam odlaze igrači, da slažete iz sezone u sezonu novu ekipu, ali treba biti realan, treba pustiti dečke da se razvijaju dalje – nastavlja Babić

Gledajući spisak došao je stvarno velik broj respektabilnik imena, znači li to napad na prvu ligu.

Ambicija za prvu ligu definitivno postoji, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, igrače koje smo htjeli dovesti, uspjeli smo dovesti, da li će to biti dovoljno za napad na prvu ligu, to će možda već pokazati i prvih šest, sedam kola. Na nama je svakako da napravimo nešto više i bolje od prošle sezone – govori nam za kraj trener Sesveta.