Dinamova prva meč lopta za novo proljeće u Europi

Dinamo će u sklopu 5. kola grupne faze Europa Lige dočekati Genk na Maksimiru. Pozitivan rezultat u ovoj utakmici Dinamu garantira proljeće u Europi, a trener Krznar i kapetan Ademi najavljuju pohod na sva tri boda.

Podsjetimo u prvom ugledu igranom u Belgiji plavi su uvjerljivo slavili sa 3:0, a strijelci su bili Luka Ivanušec i dva puta sa bijele točke Bruno Petković.

– Predzadnja utakmica grupne faze, dočekujemo teškog suparnika, poštujemo ga, ali dočekujemo ga u našem domu i vjerujem da imamo znanja i kvalitete da u susret uđemo odlično i isto tako ga odlično završimo – rekao je u startu Krznar, a Ademi dodao:

– Očekujemo tešku utakmicu, znamo koliko je Genk kvalitetan. Osjetili smo to u Belgiji, gdje rezultat nije bio realan jer su i oni imali svoje šanse. Bit ćemo spremni sutra da damo maksimum i da pobijedimo.

– U Dinamu je svaka utakmica pritisak, nije to ništa novo. Bitna utakmica, da, ali bitan je bio i Osijek i Genk ranije. Moramo biti koncentrirani i spremni i uvjereni u pobjedu. S takvim mislima ćemo ući u utakmicu – rekao je Ademi pa dodao:

– Ozljede su mu pokosile ove godine. Koliko mogu sutra? Vidjet ćemo. Koliko bude trebalo.

Osvojen bod osigurao bi najmanje Konferencijsku ligu, u slučaju da Rapid ne pobijedi West ham, dok bi pobjeda značila nastavak natjecanja u play-offu Europske lige. Pozitivan ishod značio bi Dinamovo treće proljeće u Europi u posljednje četiri sezone.