Dinamov dres iz 1911 je u prodaji i zaista je prekrsan

Dinamov retro dres iz 1911 je u prodaje i zaista je prekrasan. Objavljeno je na stranicama Dinama gdje se dres može i kupiti, a cijena je 399 kuna.

Retro seriju Dinamo simbolički otvara na 110. obljetnicu kluba s dizajnom koji se veže uz same (pra)početke i prvi izlazak na teren još u ”drevno” doba kad je purgerski klub oduševljavao nogometne kibice pod nazivom Gradjanski.

U svojih početnih sedam i pol godina Građanski je koristio različite boje dresova. Iako je plava boja dulje od 100 godina simbol zagrebačkog kluba, prva je službena boja bila žuto-crvena! Na svom prvom okupljanju neposredno po osnutku kluba, kod prvog izlaska na teren na premijernoj trening utakmici 14. svibnja 1911. godine na Tuškancu, purgeri su istrčali u prugastim žuto-crvenim dresovima. U dnevnim je novinama između ostaloga pisalo: 

„Igrači su imali ukusne prugaste dresove crveno-žute boje…”. U premijernom klupskom grbu, koji je egzistirao tek u početnih pola godine, na „obodu“ je bila rozeta s 12 naizmjeničnih polja u tamnijim nijansama žute i crvene. Upravo je takve, tamnije tonove momčad koristila i na samim dresovima.

Plavi dresovi osvanuli su 1919. i od toga je trenutka to postala i službena boja koja je osnovni dio identiteta purgerskog kluba već cijelo stoljeće.

Dres je proizveden u Europi, u suradnji s tvrtkom COPA FOOTBALL, renomiranim nizozemskim proizvođačem retro odjeće koji je specijaliziran za suradnju s nogometnim klubovima.