Dinamo traži tri boda u Beču

Dinamo bi večeras dobrim rezultatom otvorio vrata prolasku skupine Europa lige, pogotovo ako plavi u Beču upišu sva tri boda. Rapid je u prva dva susreta upisao oba poraza, od Genka su kod kuće izgubili u posljednjim trenutcima utakmice, dok su u Londonu poraženi sa 2:0.

Međutim Dinamo će biti poprilično hendikepiran u današnjoj utakmici. Oršić se tek vraća i pitanje je koliko je spreman, Ademi je out, kao i Ćop koji je trebao započeti ovaj susret. Samopouzdanja u plavoj svlačionici sigurno ne nedostaje. Velika pobjeda u Genku 3:0, pa deklasiranje Dragovoljca 8:0 i povratak kod Rijeke nakon 3:0 na poluvremenu, sigurno govore puno o ekipi Damira Krznara.

– Mi smo se, naravno, u pripremi utakmice fokusirali na njihovu izvedbu i znamo da ćemo trebati uložiti naš maksimum, puno truda, htijenja, zalaganja, raditi svih 90 minuta da bismo došli do cilja. A, došli smo loviti još jednu pobjedu – rekao je trener Krznar.

– Rapid je vrlo ozbiljna momčad, ali dobro smo se spremili i došli smo ovdje upisati sva tri boda kako bismo nastavili naš pozitivan niz u Europa ligi. Svjesni smo Rapidove snage, respektiramo ih, ali poštujemo i sebe, znamo naše kvalitete. Analizirali smo i njihove mane i nadam se da ćemo ih uspjeti iskoristiti – dodao je Bartol Franjić.

U drugom susretu skupine West Ham dočekuje Genk, a pobjedom bi značajno pomogli Dinamu, koji nakon ovoga susreta ima dvije utakmice kod kuće protiv Rapida i Genka u kojim će se tražiti prolaz u iduću fazu.