Dinamo srušio Legiju, slijedi Sheriff

FOTO: MATEUSZ KOSTRZEWA

Modri su pametnom utakmicom u Varšavi, pokazali da su bolja momčad. Rješenje utakmice vidjeli smo u 20. minuti kada je svoj prvijenac zabio Bartol Franjić i time osigurao Dinamu play off Lige prvaka i susret sa Sheriffom. Iako su mnogi u play offu zazivali susret Dinama i Crvene zvezde, od toga neće biti ništa. Zvezda je poražena u Tiraspolu pogotkom Arboleda.

Nakon dvadeset minuta igre nismo vidjeli gotovo ništa na terenu, početno ispitivanje snaga, a onda sjajna kombinacija između Majera i Ivanušeca kroz sredinu terena, odlična lopta za Franjića u prostor koja izbacuje cijelu obranu Legije i to je vodstvo plavih u Varšavi. Prve probleme za Dinamo nije stvorila Legija već ozljeda Lauritsena, koji je osjetio zatezanje u mišiću i nakon 25 minuta igre je morao napustiti teren, a na njegovo mjesto je ušao Dino Perić. Samo dvije minute kasnije najbolja prilika Legije, ali Martinsov udarac odsjeda na gredi. Od vodstva Dinama je Legija zagospodarila terenom, još jedan dobar pokušaj iz daljine u 34. minuti odlazi preko gola Livakovića. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

U drugo poluvrijeme novi problemi za Dinamo. Jakić je ostao u svlačionici jer se nije osjećao najbolje, umjesto njega je u igru ušao Moubandje koji je zauzeo mjesto lijevog bočnog, dok je u vezi na mjesto Jakića stao Bartol Franjić. Prva velika prilika za Legija u 48. minuti, jedna oštra lopta sa lijeve strane je prošla paralelno sa gol linijom, ali srećom po Dinamo nije bilo nikoga da ju iz blizine ugura u mrežu. Novi pokušaj Legije u 51. minuti ali lopta opet odlazi preko vrata. Nova prijetnja u 54. ali brani Livaković. Dinamo se sve više povlači na svoju trećinu terena i čeka priliku iz kontra napada. U 58. minuti su jednu takvu priliku i dočekali, s desne strane je ubacio Ristovski nakon dobrog prodora Majera, ali Oršićev pokušaj glavom odlazi malo pored vrata.

Do kraja utakmice nije bilo puno uzbuđenja, Dinamo je uspio utakmicu mirno privesti kraju i proći u zadnje kolo kvalifikacija za Ligu Prvaka gdje ga čeka Sheriff iz Tiraspola. Prva utakmica igrat će se 17. ili 18. kolovoza u Tiraspolu, a uzvrat je 24. ili 25. kolovoza u Zagrebu.