Dinamo rutinski kroz Koprivnicu

Dinamo je u susret protiv Slaven Belupo krenuo bez prave devetke, kontrolirajući posjed čitavo prvo poluvrijeme u kojem su ostavili znatno bolji dojam od domaćina. Nakon nekoliko polu prilika, najveću šansu promašio je Mišić, koji se u 28. minuti našao oči u oči sa vratarom Filipovićem, međutim rezultat je ostao nepromijenjen.

Jedina ozbiljnija prilika u prvom dijelu za Slaven stigla je preko Lulića i Gode, međutim šut glavom bez većih poteškoća brani Livaković.

U drugom poluvremenu gledamo presliku prvog dijela, Dinamo dominira, a u 52. minuti Pajač pokazuje na 11-m i crveni karton Bosecu koji je s leđa srušio Gvardiola. Međutim nakon kratke provjere VAR-a utvrđeno je da se Gvardiol našao u zaleđu, pa od cijele situacije nije bilo ništa.

U 59. minuti Krznar vuče pravi potez, Mišića mijenja Tolić, a samo pet minuta kasnije ovaj zabija iz blizine za 0:1 i vodstvo Dinama. Uslijedile su još dvije dobre prilike za plave, prvo Oršić sa ruba kaznenog udarca silovito pod gredu, međutim brani Filipović, isto kao i pokušaj glavom Perića u 76. minuti nakon kornera. Samo minutu kasnije i najveća prilika za Belupo, loša intervencija glavom Perića i lopta dolazi u noge Gamarre koji puca snažno, Livaković brani, a zatim se Bačelić-Grgiću na odbijenoj lopti ispriječio Perić, u situaciji kada je Livaković već bio savladan.

U 86. minuti Oršić stavlja “točku na i” ovog susreta. Kontra Dinama u kojoj su sudjelovali Tolić i Jakić, a povratnu loptu mirno realizira Oršić za konačnih 0:2 i tri boda Dinama.

Ovom pobjedom su plavi povećali prednost pred Osijekom na plus sedam i sve su bliže novom naslovu prvaka. Osječani igraju u nedjelju kod kuće protiv Varaždina sa početkom u 19:05h.