Dinamo nakon slavlja protiv Legije dočekuje Goricu

Dinamo niti 48 sati od povratka u Zagreb iz Varšave već ima novu utakmicu pred sobom. Gorica stiže na Maksimir uzeti bodove umornoj ekipi plavih, a Krznar u HNL-u već sada praktički nema pravo na kiks jer je Osijek na +6 sa utakmicom više. Dobar dio momčadi će ipak dobiti odmor, gotovo sigurno Petković, Oršić, Ristovski, Mišić… U Varšavi su ostali bez Jakića i Lauritsena, tako da niti oni zbog ozljede neće igrati protiv Gorice, Ademi se još nije u potpunosti zaliječio tako da niti sa njim Krznar neće riskirati, a nema niti Tolića. Umjesto njih na terenu bi se trebali naći Gojak, Bulat, Ćop, Menalo…

Zbog odlaska Gavranovića u Tursku, vraćen je s posudbe prije vremena Deni Jurić iz Šibenika kako bi popunio prazninu nastalu u vrhu napada Dinama. Pravo nastupa ima već danas, međutim veoma je izvjesno da neće startati od prve minute.

– Svjesni smo što smo prokockali u prvom kolu i tu je sad jedan pritisak na nama da više nemamo pravo na grešku. Ova momčad izuzetno dobro reagira na presing i imperativ i vjerujem da ćemo utakmici pristupiti ozbiljno. Pobjeda je imperativ i tako ćemo se i postaviti – rekao je Krznar uoči susreta.

Niti Gorica nije bez problema pred ovaj ogled. Od ranije su ozlijeđeni Kalik, Suk, Ngouali, a toj listi su se priključili i Kotarski, te Stanvoorden. Gorica tradicionalno loše prolazi na Maksimiru, u posljednjih šest prvenstvenih gostovanja su upisali isto toliko poraza.

– Mi nemamo što čuvati i nećemo doći igrati bunker na Maksimiru jer u tom slučaju sigurno bismo izgubili. Želimo biti što aktivniji prema naprijed i doći u situacije za prijetiti vrataru Dinama, premda smo svjesni da će biti razdoblja kada će Dinamo nas prisiliti na obranu. Ne ide nam u prilog ni što je Dinamo već kiksao protiv Slavena Belupa, te razmišlja samo o pobjedi i upisivanju tri boda – pojašnjava Rendulić.