Dinamo izborio novo europsko proljeće

Dinamo je pobjedom u Rotterdamu nad Feyenoordom osigurao prvo mjesto tablice i prolazak u šesnaestinu finala Europa lige.

Igrali su Modri pametno i sigurno protiv renomiranog protivnika koji je ostao bez prave prilike cijelu utakmicu. Nakon početnog odmjeravanja snaga blagu inicijativu preuzimaju Modri. Ipak gledamo poluvrijeme bez prilika sve do sudačke nadokande. Tada Majer sjajno pronalazi Ademija koji nesebično prosljeđuje loptu Kastratiju, čiji udarac brani Marsman, no na odbijenu loptu ponovno dolazi Kastrati a tada ga faulira Kökcü za kazneni udarac. Petković je sigurni izvođač za odlazak na odmor s vodstvom od 1:0 u zadnjim sekundama.

U drugi dio Dinamo opet kreće silovito i već u 52.minuti rješava utakmicu. Petković sjajno pronalazi Ademija, a kapetan i vođa momčadi još jednom nesebično gura u sredinu za Majera koji pogađa za konačnih 2:0.

Napunili su Modri ponovno svoju blagajnu u Europi ove sezone (oko 10 milijuna eura), a imati će je prilike i dopuniti prolaskom u osminu finala koje donosi novih 1,1 milijun eura. Ždrijeb 1/16 finala održat će se 14. prosinca, a Dinamo će biti nositelj.

Ono što posebno treba naglasiti je da Dinamo nije primio gol u skupinama što je svakako ohrabrujuće za momčad Zorana Mamića u izazovima koji slijede.