Dijete Crvene Zvezde preuzelo klupu nekadašnjeg prvoligaša

FOTO: NK MARSONIA

Mladi, 37-godišnji srpski trener Ivan Kurtušić preuzeo je klupu bivšeg hrvatskog prvoligaša, a danas trećeligaša Marsonije iz Slavonskog Broda.

Kako prenosi klub iz Slavonskog Broda:

Trener Ivan Kurtušić (37) jedan je od mladih i obrazovanih trenera s internacionalnim iskustvom. Kao igrač, prošao je školu nogometa nekadašnjega europskoga prvaka Crvene Zvezde, a zatim je igrao u nekim od boljih klubova Prve lige u Srbiji, Francuskoj i Bosni, prije nego što je nastavio igračku karijeru u Aziji, u Bangladešu i Hong Kongu.

U posljednjem angažmanu vodio je prvaka Hong Konga, igrao polufinale nacionalnog kupa i kvalifikacije za azijska klupska natjecanja, te dobio brojna priznanja, uključujući i naslove najboljeg trenera u toj državi i najmlađeg glavnog trenera u ligi, početkom prošle godine, nizove od sedam utakmica prve lige bez poraza i slično.

Zadovoljni smo što smo dobili međunarodno iskusnog i ambicioznog trenera za NK Marsoniju, koji će uskoro završiti i svoju UEFA Pro licencu.Sa Slavonskim Brodom i klubom trener je posebno vezan kroz bliske obiteljske veze jer dio njegove obitelji živi u Slavonskom Brodu, a grad i klub poznaje od djetinjstva.

Svjesni smo da je promjena trenera u sredini polusezone izazov, ali isto tako i uvjereni da će trener Kurtušić iz naših kvalitetnih igrača i vrlo kvalitetne momčadi znati svojim iskustvom izvući najviše i približiti nas još više željenom vrhu tablice.

Marsonia nakon 12. kola drži četvrto mjesto u 3.HNL Istok sa devet bodova manje od Vukovara 91. Svoj debi novi trener imat će ovog vikenda na domaćem terenu protiv NAŠK-a.