Derbi kola: U Goricu stiže Hajduk

Hajduk će večeras tražiti pobjedu na za njih tradicionalno neugodnom terenu u Gorici, gdje u dosadašnjih osam susreta još nisu slavili, a posebno je bolan bio poraz u četvrtfinalu Kupa prošle sezone kada su potopljeni sa 3:0, a moglo je biti i uvjerljivije.

Za Gustafssona je nakon poraza od Tobola svaka utakmica odlučujuća i sve osim pobjede dovelo bi do prekida suradnje sa švedskim strategom, jasno su to poručili Jakobušić i Nikoličius. Protiv Šibenika su slavili 1:0, no bilo je to daleko od uvjerljive predstave.

Rendulić je sa Goricom odradio dobar posao u zadnja dva susreta protiv Šibenika 3:1 i Istre 2:1, a posebno zadovoljan može biti igrom svoje momčadi. Lovrić je opet dirigirao napadom Gorice i kada je on na razini iz prošle sezone onda i Gorica može računati na bodove. A posebno je inspiriran kada igra protiv Hajduka. Do sada im je zabijao u pet susreta, ukupno sedam pogodaka i sigurno će opet biti najveća prijetnja za Hajduk.

– Sigurno da će Hajduk doći ovdje igrati otvoreno, po bodove, rekao bih da im je napad bolji dio momčadi. Međutim, naša računica je jasna, moramo prikazati dobru momčadsku igru, kao i do sada. Mi svaku utakmicu idemo po tri boda i tako će biti sutra, nema izuzetaka – rekao je trener Gorice Krunoslav Rendulić.

Što se izostanaka tiče, Hajduk će biti bez kapetana Lovre Kalinića i Kačaniklića kojega nema već duže vrijeme, dok Goričani neće moći računati na usluge Kalika, Suka, Jankovića i Ngoualia.

– Sigurno je da nakon dvije pobjede u ovu utakmicu ulaze puni samopouzdanja. Malo su promijenili način igre. Vrlo su dobri u kontranapadima. Imaju nekoliko kvalitetnih individualaca, pogotovo na lijevoj strani. Ali, fokusirani smo na sebe i ono što mi možemo napraviti. – najavio je utakmicu trener Hajduka Jens Gustafsson.