Derbi 3.HNL Sjever na otvaranju stadiona u Ždralovima

FOTO: NK Mladost Ždralovi

Gradski derbi između Mladost Ždralova i Bjelovara igrat će se na novom stadionu Ždralova. Bit će to ujedno i susret drugog i trećeg na tablici, te susret dviju ekipa koji su uz Međimurje (trenutno peto) iz 3.HNL sjever jedine predale molbu za licencu za 2.HNL. Zanimljivo bjelovarski kraj će dobiti još jedan stadion jer uz novi stadion u Ždralovima i Bjelovar gradi novi gradski stadion.

Investicija vrijedna oko šest i pol milijuna kuna započela je u travnju prošle godine, kapacitet stadiona je tisuću sjedećih mjesta od kojih je najveći dio natrkiven. Uz nove tribine Ždralovčani su dobili i nove klupske prostorije, svlačionice, prostor za presice, te sobu za doping kontrolu. Stadion zadovoljava uvjete druge lige, pa će Ždralovi ukoliko se kvalificiraju u 2.HNL svoje utakmice igrati na novome zdanju.

Prva od prepreka za ostvarenje cilja i ulaska u 2.HNL je utakmica protiv gradskog rivala Bjelovara. Obje momčadi su u velikom naletu, bez poraza još od studenog prošle godine. Za jednu od momčadi taj bi niz danas mogao stati, dok bi za drugu momčad pobjeda značila veliki korak prema kvalifikacijama za 2.HNL.