Dario Vizinger na putu prema Serie A

Hrvatski napadač novog prvaka Slovenije NK Celja a nekadašnji član HNK Rijeke Dario Vizinger meta je mnogih klubova ovoga ljeta.

Vizinger nije dobio pravu priliku na Rujevici te je nakon samo 2 odigrane utakmice u dresu Riječana otišao u momčad Hrvatskog Dragovoljca. Tamo je u 12 utakmica zabio 2 pogotka te dobio novu prigodu na posudbi ovog puta u Rudaru iz Velenja, isti učinak od 2 pogotka u 12 susreta teško je mogao naslućivati transfer u Celje no tamo su vjerovali u mladog napadača.

Potpis na ugovor za Celje stavio je u prosincu prije 2 godine i od tada njegova karijera je u stalnom usponu. Pravi bljesak doživio je ove godine kada je završio na drugom mjestu ljestvice strijelaca 1.SNL iza Ante Vukušića i odigrao sezonu života. Postigao je 23 pogotka i pridodao 12 asistencija na putu do naslova prvaka Slovenije.

Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske pobudile su zanimanje za napadačem na Apeninskom poluotoku te prema pisanju Tutto Calcio Mercato od sljedeće sezone mogli bi ga gledati u Serie A. Veliko zanimanje pobudilo je interes Genove koja je u zadnjem kolu osigurala ostanak u najjačem društvu a kao moguća destinacija spominje se i povratnik u najjače društvo Benevento.