Đakovo Croatia rutinski svladala novaka u ligi Valpovku

Po velikoj vrućini u Đakovu je u subotu 29.8. od 17:30 h u sklopu 3.HNL Istok domaćin HNK Đakovo Croatia dočekala ekipu NK Valpovka iz Valpova. U prve dvije utakmice gosti su zabilježili dva identična remija 2-2 u gostima kod Vuteks Sloge i kod kuće protiv NK NAŠK iz Našica te su imali dva boda, dok je HNK Đakovo Croatia u prvom kolu kod kuće svladao NK Oriolik s 1-0, a u drugom kolu su remizirali 1-1 u Novoj Gradišci protiv NK Sloge te su uoči trećeg kola imali tri boda.

Susret je protekao u potpunosti u kontroli od strane domaćina koji su rutinski došli do nove pobjede, a sigurno im je u tom pomogao i drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton koji je dobio Kalem iz NK Valpovke u 42.minuti i koji je definitivno usmjerio utakmicu prema još jednoj domaćoj pobjedi.

HNK Đakovo Croatia je povela u  9.minuti. Nakon kornera lopta je odbijena na 16 metara te je uslijedio novi ubačaj, a sam je ostao Tomislav Bošković i doveo domaćina u vodstvo 1-0. U 37.minuti prvi žuti karton dobija igrač Valpovke Matija Kalem te u 42.minuti radi potpuno nepotreban prekršaj na rubu šesnaesterca koji sudac prvo ne odlučuje kazniti drugim žutim kartonom, no na pritisak publike i igrača Đakovo Croatie i na asistenciju svojih pomoćnika, u konačnici ipak se odlučuje isključiti Kalema te je Valpovka morala utakmicu nastaviti s 10 igrača. Do tog isključenja Đakovo Croatia je bila bolja momćad uz nekoliko izraženih prigoda za gol, no treba istaknuti i par odličnih intervencija vratara Valpovke Antonia Vranjkovića koji je držao svoju momčad u tim trenucima.

Početak nastavka obilježava bolja igra Valpovke i jedna odlična šansa koju je fantastično obranio vratar domaćina Stipe Nevistić. Od 55.minute brojčana prednost ipak dolazi do izražaja i domaćin je sve bliže drugom pogotku. Do njega i dolaze u 69. minuti i ponovno udarcem glavom, na sličan način kao kod prvog gola. Razlika je samo što je ovaj put strijelac bio kapetan domaćina Đakovo Croatie Tomas Grgačević. Valpovka evidentno ostaje bez snage što domaćini koriste i u 76.minuti Dino Burazin postavlja konačni rezultat 3-0 .

Ovim rezultatom domaćin se izjednačio na diobi prvog mjesta nakon nepotpunog 3.kola s Čepinom i NK Slavonijom Požega, dok je gost pao na 12.mjesto. U sljedećem kolu u subotu 5.9 Đakovo Croatia će gostovati u Požegi protiv NK Slavonije, dok Valpovka na svom terenu dočekuje NK Oriolik iz Oriovca.

Stadion NK Đakovo, Đakovo

Gledatelja 300

HNK Đakovo Croatia- NK Valpovka Valpovo 3-0 (1-0)

Bošković 9                    Crveni karton- Kalem 42

Grgačević 69

Burazin 76