CSKA – OSIJEK 4:2 Katastrofalnom Osijeku Topčagić u 93′ minuti donio nadu pred uzvrat

FOTO: NK OSIJEK

Osijek je u Sofiji protiv CSKA tražio dobar rezultat pred uzvratni dvoboj u Gradskom vrtu u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Nenad Bjelica prije utakmice je rekao da ćemo gledati čvrsti Osijek, ali njegova momčad nije pokazala svoje pravo lice u Bugarskoj.

Prvu šansu na utakmici imao je Kleinheisler u 7. minuti, ali njegov udarac je bio blokiran. Nakon toga CSKA preuzima igru u svoje ruke. Carey je prava napast u napadu domaćih, prvo prijeti u 9. minuti, ali Ivušić je na mjestu. Minutu kasnije Mattheij puca, ali Ivušić fantastično na gol crti čuva mrežu.

Nakon toga zatišje, a onda opet Carey. Igrala se 26. minuta, ali njegov udarac ovog puta je neprecizan. Dvije minute kasnije Caicedo puca, ali i on je neprecizan, a onda u 30. minuti je kapitulirao Osijek.

Mazikou je prošao po lijevoj strani, igrači Osijeka ispratili su ga pogledom, a on je prihvatio taj poklon i zabio za 1:0. Igrala se 30. minuta utakmice i Bugari su apsolutno zasluženo došli do prednosti.

Osijek u tim trenucima izgleda izgubljeno i u 38. minuti već je 2:0, ovaj put zabija Carey. Irac je bio najviši u skoku nakon ubačaja Turitsova i zabija glavom za 2:0.

Ipak, Osijek se vraća i to autogolom Turitsova. Centaršut Fiolića išao je prema Škoriću, ali ispred njega se našao Turitsov koji zabija u vlastitu mrežu.

No, kakva pomutnja je vladala u redovima ekipe Nenada Bjelice dovoljno govori i to da je samo dvije minute nakon smanjenja na 2:1 domaćin ponovno zabio. Caicedo je ovaj put najviši u skoku, a Ivušić je nemoćan i to je 3:1.

Drugi dio preslika je prvog. CSKA je bolja momčad i momčad koja kontrolira susret i prijeti. Pokušali su za Bijelo Plave Fiolić i Mierez, ali bilo je to preslabo. S druge strane, domaći pokušavaju preko Caiceda i Carey, ali ni oni ne uspijevaju zatresti mrežu.

Bjelica tada pokušava s izmjenama, pa tako u 59. minuti trojac Kleinheisler, Fiolić i Mierez ide van, a ulaze Pilj, Bočkaj i Topčagić.

No, ni to ne pomaže, dapače, u 74. minuti Yomov zabija za 4:1. Caicedo je prošao Žapera kao da ne postoji, ušao u 16 metara te na drugoj vratnici uposlio Yomova koji bez problema zabija novi pogodak za CSKA.

Mogao je CSKA i do 5. pogotka, ali Čataković nije najbolje iskoristio Careyevu povratnu loptu.

I onda u jeku napada domaće momčadi Osijek ima fenomenalnu šansu. Hiroš je sjajno pronašao Mancea koji je predriblao vratara Bussatta i ostalo mu je samo da pošalje loptu u prazna vrata, ali Mance je uspio nemoguće i promašio prazna vrata.

Ipak, zamjena Topčagić donio je nadu pred uzvrat u Osijeku. Igrala se 93. minuta susreta, Bussato je krivo procijenio let lopte nakon jednog ubačaja i Topčagić zabija za 4:2 i nadu pred uzvrat u Osijeku.

Minutu kasnije Carey zamalo ponovno zabija, ovaj put iz slobodnog udarca, ali vratnica je ispriječila i ostalo je 4:2.

Sve u svemu, jako loša predstava našeg predstavnika i prava je sreća što je završilo samo dva razlike za CSKA i morat će Osječani odigrati puno bolje ako misle do prolaska dalje.