Croatia Zmijavci osvojila tradicionalni turnir Marijan Šuto Mrma

Croatia iz Zmijavaca osvojila je turnir Marijan Šuto Mrma kojeg tradicionalno organizira skoro svake godine već dva i pol desetljeća.

No krenimo redom, turnir je počeo još u petak kada su se susreli organizatori i B momčad Hajduka. Povela je Croatia preko Šabića koji se prvi upisao u strijelce na turniru. Do izjednačenja je došlo u 51 minuti preko Chinedua, a konačan rezultat za pobjedu domaćina postavlja Šabić, koji se po drugi put upisao u strijelce. Slijedila je druga polufinalna utakmica u subotu, gdje je bolja bila momčad Dugopolja. Dugopoljci su golovima Jukića i Bašića svladali Solinjane 2-0 i time se plasirali u finale.

Otvaranje posljednjeg dana turnira je bila bitka za brončanu medalju između Hajduka B i Solina. Poveo je Solin već u 13 minuti, ali ubrzo Seo izjednačava. Solin do poluvremena golom Šošića dolazi u prednost, a pogodak vrijedan medalje zabija Durdov u posljednjim minutama utakmice i postavlja konačnih 3-1.

Preostala je samo jedna utakmica, i to ona najvrjednija, za zlatnu medalju. Iako se očekivala teška utakmica, domaćini su se potrudili da bez većih poteškoća svladaju Dugopoljce. Ono što nisu uspjeli Henry i Pires u dresu Arsenala prije petnaestak godina uspjelo je Mrkonjiću i Šabiću u 37 minuti. Mrkonjić je krenuo izvoditi jedanaesterac, ali je kratko dodao do Šabića koji je precizan za 1-0. Do kraja susreta su zabijali Gudelj i Mrkonjić, domaćini su slavili 3-0 i slavlje u Imotskoj krajini je moglo početi.

Ovo je četvrti put da je Croatia osvojila ovaj turnir te su tako ostavili u retrovizoru Solin koji je slavio tri puta.

Konačni poredak:
1. Croatia Zmijavci
2. Dugopolje
3. Solin
4. Hajduk Split B