Cibalia pobijedila Osijek i osvojila turnir Blago Zadro

U Vukovaru se za vikend održao 8. Memorijalni turnir „Blago Zadro” u spomen na general-bojnika Blagu Zadru zapovjednika obrane Borova Naselja koji je poginuo 16. listopada 1991 godine. Nakon što je prvih sedam izdanja osvojio Široki Brijeg, ove godine svoj premijerni naslov osvojila je Cibalia.

U finalu turnira našli su se Cibalia koja je izbacila jedinog osvajača ovog turnira Široki brijeg i momčad Osijeka, ali druga momčad nakon što je prvu momčad Bjelica poslao na trodnevni odmor poslije pobjede u polufinalu nad Vukovarom. Takvu šansu Vinkovčani nisu propustili te su boljim izvođenjem jedanaesteraca stigli do pehara.

Utakmica je odigrana po hladnom vremenu i kiši, na iznimno teškom terenu, na kojem je bilo gotovo nemoguće kontrolirati loptu. Osječani su poveli preko su Kuprešaka u 15. minuti, kada je prizemnim udarcem loptu poslao u mrežu. Za izjednačenje Cibalije pobrinuo se Miljanić koji se u velikoj gužvi najbolje snašao u kaznenom prostoru i u 76. minuti pogodio desni kut za 1:1.

Kako u regularnom dijelu nije bilo pobjednika, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Dok su za Cibaliju pogodili svi izvođači, kod Osječana je Galušić pogodio gredu što je bilo dovoljno za slavlje Vinkovčana.

U susretu za treće mjesto Široki Brijeg je svladao domaćina Vukovar sa 5:0.