BSK siguran u Sigetu za zadržavanje na vrhu drugoligaške tablice

FOTO: NK DUBRAVA

Subotnje susrete u 2.HNL otvorili su Dubrava i BSK Bijelo Brdo. Nakon što su u prošlom kolu zasjeli na prvo mjesto igrači BSK-a odlučili su dulje vrijeme zadržati se na vrhu. U susretu najboljih obrana lige BSK je pobjedom u Sigetu nanio Dubravašima prvi domaći poraz u sezoni, a ujedno i pobjegao na četiri boda od prvog pratitelja Jaruna koji tek treba odraditi svoj susret desetog kola.

BSK je poveo u 21.minuti susreta. Na asistenciju Mihaljevića zabio je Dobrijević. Džemal Ibishi imao je priliku izjednačiti, no nakon odličnog slaloma kroz gostujuću obranu njegov udarac odlično brani vratar Đilas, a zatim i blokira branič BSK-a.

U nešto siromašnijem drugom dijelu Dubrava je u 61. tražila kazneni udarac na hitronogom Vajdovčiću, da bi samo nekoliko minuta kasnije BSK riješio susret. Igrala se 65. minuta susreta kada je Čikvar odlično prošao po krilu gurnuo loptu za Mihaljevića koji nakon asistencije za prvi pogodak, ne propušta zabiti za povećanje vodstva BSK-a.

Do kraja susreta Dubrava je pritisnula, a na kraju su uspijeli propustiti zabiti iz kaznenog udarca. Danas odlično raspoloženi Vajdvočić prošao je po krilu ubacio u sredinu, gdje lopta u ruku pogađa Dobrijevića. Priliku za smanjenje vodstva propustio je Alghoul, odnosno njegov udarac s bijele točke odlično je obranio BSK-ov vratar Đilas.

DUBRAVA – BSK BIJELO BRDO 0:2 (Dobrijević, Mihaljević)