BSK minimalnom pobjedom nad Hrvatskim dragovoljcem preuzeo vrh

Nogometaši BSK-a i Hrvatskog dragovoljca odigrali su u Bijelom Brdu derbi 27.kola 2. HNL. Domaćin je dominirao većim dijelom utakmice za minimalnu pobjedu i preuzimanje vodeće pozicije. Na Hrvatski dragovoljac djelovala je stanka od dva tjedna izvan pogona zbog izolacije.

BSK je poveo u 21.minuti susreta preko Gvozdenovića. Sjurio se domaći igrač kroz gostujuću obranu te opalio sa 11 metara neobranjivo za svoj četvrti pogodak sezone. Vratar Dragovoljca Šubarić mogao je samo ispratiti loptu u mrežu. Jedinu kakvu takvu priliku gosti su imali na samom kraju prvog dijela kada Burić ostaje sam unutar šesneasterca BSK-a, no kapetan Dalić uspjeva blokirat njegov udarac. Domaći vratar Đilas u prvom dijelu ostao je u potpunosti nezaposlen.

U nastavku je Dragovoljac krenuo nešto odlučnije, no ipak nije uspio opasnije zaprijetiti vratima BSK-a. U 82. minuti Dabro imao je priliku riješiti utakmicu. Župan je s lijeve strane savršeno uposlio prvog topnika lige koji je bio sam na 8-9 metara ali njegov udarac glavom odlazi iznad grede gostiju. Od 87. minute gosti su igrali s igračem manje jer je drugu opomenu na utakmici zaradio Bašić. Još jednu priliku Dabro je propustio u posljednjim sekundama susreta, odnosno njegov udarac majstorski brani vratar Šubarić.

BSK je pobjedom barem privremeno preuzeo vodeću poziciju 2.HNL. Hrvatski dragovoljac postao je prvi pratioc sa dva boda manje ali i s dvije utakmice manje.

NK BSK – NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:0 (Gvozdenović)