BSK Bijelo Brdo dočekuje predzadnji Junak

Dvije momčadi na sasvim različitim stranama tablice 2. HNL. Dok se BSK bori za sami vrh lige, s druge strane Junak je u grčevitoj borbi za ostanak.
BSK je u prethodnom kolu doživio težak i neočekivan poraz u Slavonskom derbiju od druge ekipe Osijeka 3:0 i time si smanjili šanse za prvim mjestom, jer sada im Dragovoljac bježi dva boda i ima susret manje. Premda ne mogu u prvu ligu sasvim je sigurno da bi silno htjeli biti prvaci na kraju sezone i da bi to bio veliki vjetar u leđa za sezone što dolaze.

Junak je u prošlom kolu odigrao mršavih 0:0 kod kuće protiv Dinama II, izravnog konkurenta u borbi za ostanak. U ovom trenu su četiri boda ispod zone spasa i bodovi su imperativ, međutim sa ovog gostovanja nije baš puno ekipa odnosilo bodove. S obzirom na težak raspored koji je pred njima, te činjenicu da Dinamo II igra sve bolje, teška i grčevita je borba pred Sinjanima.

Gosti stižu bez Mastelića i Maganića, a trener Balajić je izjavio – Za nas je ovo teško gostovanje jer igramo prevažnu utakmicu protiv odlične momčadi. Red je da popravimo realizaciju, koja nam je zakazala u posljednje dvije utakmice.

Prvi međusobni susret ovih dviju ekipa u Sinju završio je neriješeno 2:2. BSK je dva puta vodio u toj utakmici, prvo preko Dabre u 25′, a potom i preko Čikvara u 73′, međutim domaćin se spasio poraza u 83′ preko Andrića. Prethodno je zabio za 1:1 u 65′ Jenjić.