Bradarić odveo Hrvatsku u četvrtfinale Eura gdje ih čeka Španjolska

Poslije tijesnog poraza od Portugala i uzbudljive pobjede nad Švicarskom, mlada hrvatska nogometna reprezentacija odlučivala je o plasmanu u četvrtfinale u susretu s Engleskom u Koperu.

Eze je donio prednost Engleskoj već u 12. minuti, realiziravši kazneni udarac, nedugo nakon što je Jones pogodio prečku, a Hrvatska je uzvratila stopostotnim prilikama Špikića i Ivanušeca, koji nisu bili precizni.

Početkom nastavka Eze je ponovno zaposlio Kotarskog, a McNeil je u 63. minuti naciljao vratnicu. Desetak minuta kasnije, McNeil je poslužio Jonesa, koji šalje loptu u mrežu za 2:0.

Taj je rezultat u četvrtfinale vodio Englesku, no u prvoj minuti sudačke nadoknade Majer je dodao Bradariću, koji puca s više od 20 metara i pogađa gornji kut Ramsdaleovih vrata za smanjenje rezultata na 2:1 i prolaz Hrvatske u četvrtfinale. 

Prvo mjesto u Skupini D osvojio je Portugal, koji je do maksimalnih devet bodova stigao pobjedom nad Švicarskom 3:0, a mladi Vatreni za polufinale će se boriti protiv branitelja naslova Španjolske, 31. svibnja u Mariboru.

EP U-21, Skupina D:
1. Portugal 9
2. Hrvatska 3
3. Švicarska 3
4. Engleska 3

(preuzeto s hns-cff.hr)