Blaževski uoči finala: Respektiramo Belišće, ali ne bojimo se nikoga i idemo po 2.HNL

Uoči početka ove sezone u 3.HNL Jarun je glasio za jednog od glavnog kandidata za ulazak u viši rang natjecanja. Uz Mladost iz Ždralova bili su taj klub o kojem se pričalo. Upravo te dvije ekipe sastale su se u polufinalu, a dalje je, kao što znamo, prošao Jarun. Sad je pred nama finale na stadionu Kustošije u kojem će se sastati Jarun i Belišće.

– Ulog je velik, 2.HNL. Cijelu sezonu radimo za ovu utakmicu i sad je konačno tu. Spremni smo, kao i cijele sezone, a u svlačionici se osjeti pozitivna energija i jedva čekamo da utakmice počne – govori nam Kristijan Blaževski, desni bočni Jaruna koji ove godine igra odlično.

Kao što znamo Mladost iz Ždralova je svoju utakmicu protiv Jaruna igrala na stadionu Bjelovara, dok će Jarun goste iz Belišća ugostiti na stadionu Kustošije.

– Ma naravno da je naš stadion naš dom, ali vjerujem da ćemo se i u Kustošiji osjećati kao kod kuće. Vjerujem da će i tamo biti dosta naših navijača, vjerujem u dobru atmosferu. I u Ždralovima je bilo kao doma pa će, siguran sam to, biti i ovdje – nastavlja Blaževski.

Belišće je bio prvak 3.HNL Istok. Bila je to borba do posljednjeg kola, ali na kraju su uspjeli trijumfirati ispred Vukovara.

– Pogledali smo ih. Izgledaju dosta dobro, imaju nekoliko opasnih igrača, ne bih zaista htio nikoga isticati. Odlična su ekipa, imaju naš puni respekt, ali mi se ne bojimo nikoga – govori nam.

Mnogi sad spominju da je Jarun umorniji jer su imali tu utakmicu više, dok je Belišće bilo na team buildingu i mogli su se mirno pripremati za ovu utakmicu.

– Mislim da smo tu mi u prednosti, mi smo ostali u ritmu utakmica i to nam je dosta bitno. Pokazali smo i u drugom dijelu sezone koja je bila natrpana utakmicama da mi kao ekipa nismo uopće osjetili opterećenje takvim ritmom. Dapače, nas je ta utakmica digla i psihički jer smo svladali odličnu momčad i plasirali se u finale – rekao nam je, a na pitanje tko je bolja ekipa, Belišće ili Ždralovi odgovara:

– Na to pitanje odgovorit ću vam nakon utakmice.

Za kraj našeg ugodnog razgovora pitali smo ga hoće li desni bok biti dobro zatvoren?

– Haha, želim im sreću u svim budućim utakmicama, ali maksimalno ću se potruditi da sutra prolaza po desnom boku ne bude – za kraj će.