Bjelovar uvalio 12 komada Graničaru iz Đurđevca. Rekord trećih liga ove sezone i dalje drži Slavonija iz Požege

Ništa u današnjem susretu 3.HNL Sjever nije dalo naslutiti da će gosti iz Đurđevca napustiti Bjelovar sa čak 12 golova u svojoj mreži. Iako na ljestvici su ove dvije ekipe samo naizgled blizu, Bjelovar osmi, a Graničar jedanaesti, broj bodova ipak priča drugu priču. U dosadašnjem 21. odigranom kolu, gosti su uspjeli skupiti svega 9 bodova, dok je Bjelovar znatno uspješniji sa 29.

Sve je krenulo poprilično rano, u 12. minuti domaći dolaze do vodstva preko Coha nakon nespretne i nesretne reakcije domaće obrane, a isti igrač trese mrežu i četiri minute kasnije za 2:0 nakon sjajne kratke akcije izvedene iz kornera i udarca u suprotne rašlje. Samo dvije minute kasnije i već je 3:0. Ubačaj sa desne strane na vrh penala gdje se sam nalazi Pranjić koji odmjerenim šutom gađa donji desni kut. U 28. minuti, nakon flipera u obrani, pogođene stative, obrane golmana, Kunštek uspijeva biti najsmireniji i povisiti na 4:0. Na 5:0 u 39. minuti povećava Pranjić koji iz blizine nije imao težak zadatak gurnuti loptu u mrežu pored nemoćnog vratara Stanešića. Do poluvremena još jedan gol, zabio je Legčević u 42. nakon sjajne kombinacije po desnom boku, te niskim šutom u prvi kut savladao vratara Graničara. Valja istaknuti da gosti nisu ozbiljnije u prvom poluvremenu prešli centar.

Drugo poluvrijeme se nastavilo u istom ritmu, u 51. minuti zabija Kunštek udarcem sa 12 metara u nebranjeni dio mreže nakon nespretne reakcije obrane. 55. minuta i 8:0, Pranjić zabija nakon solo prodora. U 63. nakon prekida sa desne strane, najbolje se snašao Kosanović koji iz blizine gura loptu u mrežu za novi gol Bjelovara. Samo tri minute kasnije i deseti gol u mreži Graničara, strijelac Sučić. Dvije minute kasnije i najljepši gol ovoga susreta. Sam je na 30tak metara loptu primio Šantalab, gurnuo kroz noge jednom, zaobišao drugog, te vanjskom sa nekih 20tak metara zabio spektakularno pod samu gredu. Nakon toga je Bjelovar ubacio u nižu brzinu, a posljednji gol na susretu smo vidjeli u 85. minuti nakon izlaska Bjelovara u kontra napad tri na dva, a konačni rezultat mirnom realizacijom postavlja Kočiš.

Gledajući rekorde, čak ni ova visoka pobjeda nije najveća pobjeda ove sezone u trećim ligama. Rekord sezone drži Slavonija iz Požege koja je u 20.kolu 3.HNL Istok slavila protiv NAŠK-a s čak 14:0.

NK BJELOVAR – NK GRANIČAR ĐURĐEVAC 12:0 (Pranjić 3x, Coha 2x, Kunštek 2x, Legčević, Sučić, Šantalab, Kočiš, Kosanović)