Bjelica: Očekujem odlučan i hrabar Osijek te se nadamo povoljnom rezultatu

FOTO: NK OSIJEK

Osijek danas od 19 sati na stadionu Vasil Levski igra protiv CSKA iz Sofije. Stadion je to koji ima atletsku stazu i na kojem igra i reprezentacija Bugarske, ali ono što je najzanimljivije u cijeloj priči je da je to stadion od gradskog rivala – Levskog.

– Sigurno da oni nisu najsretniji što se igra na stadionu njihovog gradskog rivala. Nadamo se da ćemo iskoristiti to što i oni praktički ne igraju na domaćem travnjaku. Doduše, bit će njihovih navijača i ovdje u velikom broju, ali kada igraš na svom terenu praktički poznaješ svaku rupu i svaki detalj. Možda bi to mogla biti određena prednost za nas – rekao je Nenad Bjelica za službenu stranicu kluba nakon slijetanja u Sofiju.

Momčad današnjeg domaćina je prepuna stranaca, samo dva Bugarina imaju veću ulogu u momčadi.

– Da, Turitsov i Antov su standardni, ima ih još nekolicina koji su također bugarski reprezentativci, a ostalo su stranci. Vidjet ćemo kako će to izgledati na terenu, ali u svakom slučaju su kvalitetna momčad s vrlo dobrim pojedincima. Oni dosta mijenjaju što se tiče sustava, a mi ćemo biti spremni za svaku njihovu opciju. No, očekujemo ih u njihovom klasičnom 4-3-3 rasporedu – kazao je trener Osijeka.

Ni Osijek ni CSKA dosad nisu primili gol u europksim natjecanjima ove godine, pa bi i jedan gol u Sofiji mogao značiti puno.

– Ono što smo vidjeli u ovih godinu dana otkako sam ovdje, takav Osijek očekujem i u Sofiji. Odlučan, hrabar, organiziran, agresivan i discipliniran, Osijek koji teži dati gol i želi pobijediti utakmicu. Nećemo po tom pitanju ništa mijenjati u stilu igre, visokim ćemo presingom pritisnuti protivnika, ne dati im previše igre i nećemo odustati od onoga što nas krasi. I naravno da se nadamo povoljnom rezultatu – za kraj će Bjelica.

CSKA Sofija – Osijek, 19 sati.