Bjelica: Jako sam razočaran

FOTO: NK OSIJEK

Osijek je s iznenađujeće visokih 4:2 poražen u Sofiji. Bilo bi još gore da u 93. minuti Bugari nisu zabili autogol te nada u stizanje dva gola prednosti iz Sofije i dalje tinja. No, bude li Osijek igrao kao u prvoj utakmici onda bi to mogao biti i oproštaj od eurospkih natjecanja.

– Ne možemo biti zadovoljni ni igrom ni rezultatom. CSKA je bio apsolutno bolja momčad i zaslužio ovu pobjedu. Bili su brži i agresivniji, bolje organizirani dok smo mi bili apatični u prvom poluvremenu, bez duela i bez ijedne ozbiljnije akcije. Od onoga što smo htjeli raditi, ništa nismo uspjeli. Baš sam bio razočaran nakon tih 45 minuta i to je bilo najgore poluvrijeme otkako sam trener Osijeka. Ništa nismo uspjeli napraviti, zabili smo slučajan gol, a domaćin je mogao imati i veću prednost. Moram sam sebe zapitati što smo učinili pogrešno u pripremi utakmice. S druge strane, igrači koji su ušli u nastavku, a treniraju kao i ovi koji su igrali od početka, ipak su vrlo kvalitetno odgovorili na zahtjeve u ovom susretu. Znači da je problem ipak u glavama – nakon utakmice je rekao Bjelica za službenu stranicu kluba.

Trener Osijeka koliko toliko je zadovoljan drugim poluvremenom, ali za prvi dio je izuzetno razočaran i pristupom i igrom svoje momčadi.

– Bilo je to jedno veliko ništa u prvom poluvremenu, nemam riječi za to. Jako sam razočaran s takvim pristupom. Vidim neke slabosti još od završnice prošle sezone, očito još živimo na drugom mjestu koje smo osvojili i rekordima koje smo ostvarili, a to ne vrijedi previše u sportu. Moraš se potvrđivati iz dana u dan i tko za to nije spreman, neće igrati. Naši glavni igrači iz prošle sezone apsolutno moraju dati apsolutno više, probuditi se i shvatiti da bez agresivnosti, borbe i trke nema napretka. A ovi dečki što su ušli s klupe svi su oni nešto donijeli i s njima mogu biti zadovoljan, pa je drugo poluvrijeme ipak bilo bolje za razliku od prvog koje je bilo antipropaganda nogometa – rekao je strateg Bijelo Plavih.

Naravno, dva gola nisu nepremostiva prepreka za uzvrat.

– Iako je rezultat loš po nas, još uvijek nije takav da se ne može okrenuti. Na domaćem terenu, pred našim navijačima, sigurno da svakome možemo zabiti dva-tri gola, pa tako i CSKA-u. Siguran sam u to. Moramo se dobro pripremiti, vratiti na „tvorničke postavke“ i shvatiti bez čega nema uspjeha. Ako to budemo u stanju napraviti, šanse sigurno postoje. – zaključio je Bjelica.