BITKA ZA 2.HNL: Bezer: Tenzije su velike; Kovačević: Jarun je težak i neugodan protivnik

Bitka za 2.HNL došla je do svog polufinalnog čina. Ždrijeb je odlučio da se u finalu već sad bez borbe nađe Belišće, dok će polufinalni ogled u Bjelovaru odigrati Mladost iz Ždralova i Jarun. Tim smo povodom porazgovarali s trenerima ove dvije ekipe koji su podijelili s nama svoje viđenje utakmice.

Mi smo spremni, a vjerujem da su i oni – na početku nam govori trener Jaruna Bezer, te nastavlja:

I mi i oni smo bili prvaci u svojim ligama i došlo je vrijeme da ukrstimo koplja u ovom susretu. Nadam se odličnom dvoboju. Vjerujem da je ovo finale prije finala. Ne smijemo podcijeniti ni Belišće, kad se igra na jednu utakmicu sve je moguće, ali, ako ćemo realno, ovo su dvije najbolje ekipe u 3. ligama.

Bitna utakmica za obje ekipe i zato očekujem tvrdu i borbenu utakmicu sa malo šansi. Osjeti se pozitivna nervoza u momčadi koja će sigurno proći kada utakmica krene – Igor Prijić

U istom tonu nastavlja i Mario Kovačević, trener Mladosti iz Ždralova.

Cijelu godinu radimo za ovakvu utakmicu, cijelu godinu se spremaš za ovako nešto i došlo je vrijeme za to. Igramo praktički doma, ali čeka nas težak i neugodan protivnik koji želi isto što i mi, a to je 2.liga. Podjednaki su uvjeti i za jedne i za druge, bit će zanimljivo, želja kluba i sviju u klubu je da uđemo u 2.HNL i na nama je da to probamo ostvariti.

Nervoza je prisutna kod obje momčadi

Bilo da je riječ o finalu Svjetskog prvenstva, o finalu Eura, utakmici za naslov u nekoj od prvih liga ili borbi za ulazak u 2.HNL jedno je uvijek prisutno, a to je nervoza. Nekad pozitivno utječe, nekad negativno.

Otkad sam ja u ekipi svaka utakmica nam je nervoza – govori nam Bezer sa smijehom, i nastavlja

Mora biti malo nervoze, ne bi bilo normalno da je nema. Svima je u cilju ući u rang više, bar bi trebalo biti. Ja sam ovdje došao Zbog glavnog čovjeka u klubu, Grge Jolića. Uložio je predsjednik velike novce, gazda Ždralova je uložio velike novce i zato su tenzije veće kod ljudi koji su vlasnici klubova, ali to je i razumljivo, dao si novac, naravno da želiš da ti se to i vrati.

U Ždralovima se vesele utakmici, prema riječima trenera nema velikog pritiska, unatoč tome što su prošle i ove godine bili prvaci svoje lige. Prošle godine spriječila ih je licenca.

Klub je dobro posložen, i sve ide svojim tokom, ako uđemo super, ako ne uđemo malo manje super, ali ništa drastično neće se dogoditi. Klub je na zdravim temeljima, pa nema imperativa, naravno da se neka nervoza osjeti, ali, neka se igrači vesele, ovo je njihova utakmica – govori nam Kovačević.

Stadion u Bjelovaru na kojem će igrati Mladost – Jarun

U niželigaškim nogometnim krugovima dosta često ćete čuti da je od svih nižih liga najbolja ona Središte, iz koje dolazi Jarun. Neki će se složiti, neki neće.

Cijenim ZG ligu, ima više kvalitetnih ekipa, ali igra se dobar nogomet i ovdje kod nas. Nikako ne bih podcijenio ni našu ligu – ne da na svoje Kovačević.

I jedan i drugi trener puni su poštovanja prema suparniku

Obje ekipe imaju velik broj kvalitetnih igrača u svojim ekipama i iako je Prijić ove sezone započeo sezonu u Jarunu, na polusezoni je prešao u Ždralove s kojima sada napada Jarun.

– Mogu reći da je Prijić najzvučnije njihovo ime, ima tu i drugih igrača. Ali da moram birati izdvojio bih Prijića, on me najviše brine. Nisam radio s njim ove sezone jer sam ja bio u Trnju dok je on bio u Jarunu. On je takav igrač da ga nema nigdje i onda zabije – govori trener Jaruna Bezer.

Nije ni Kovačević štedio na pohvalama prema Jarunu.

Bezer i ja smo zajedno išli na pro licencu, poštujem ga, susretali smo se i u 2.Ligi, napravio je svuda dobar rezultat i momčadi su mu imale igru. Prije svega drago mi je da se oporavio nakon zdravstvenih problema. Što se tiče igrača, Jarun je odlično posložena momčad. Ne mogu izdvojiti jednog igrača posebno, ima ih više sjajnih… Baraban je odličan, Ačkar je top igrač, njega posebno volim jer sam mu dobar s ocem, Vragolović je praktički drugoligaški igrač, sve pravi španeri koji donose kvalitetu – pred kraj razgovora će Kovačević.

Za kraj oba su se trenera složila.

Dat ćemo sve od sebe, pa neka pobjedi bolji.

Nadamo se da će tako i biti. Bjelovar, 17:30, Mladost – Jarun, očekujemo nogometni spektakl, a i mi iz CroNogometa ćemo reći – neka pobjedi bolji.