Bistru napustio prvi strijelac kluba, u subotu prva pripremna utakmica

U Bistri se sa pripremama krenulo prije tjedan dana, a na prozivci se našlo 30-tak igrača. Velika većina momčadi je ostala na okupu iz prošle sezone, izuzev Marija Rašića, jednog od ponajboljih igrača iz prošle sezone koji će karijeru nastaviti u austrijskom Stegersbachu, a put Austrije će također i Filip Misimi.

Od pojačanja valja izdvojiti Lovrića iz Sesveta i Filip Lučaka iz Inter Zaprešića, a tu je i niz perspektivnih juniora koji su priključeni prvoj ekipi, Svetec, Fran Lučak, Prša, Hlup, Škarica, Vranić i Karaula, a na probu je stigao i Šorša.

Trener Damir Grlić znatno je digao nivo igre Bistre kada je preuzeo klub krajem prošle sezone, a za ovaj pripremni dio ističe: Pripreme teku bez većih problema i trenutno radimo na uigravanju momčadi u fazi obrane. Tokom cijelih priprema proći ćemo sve četiri faze nogometne igre + prekide. Važno nam je da ovaj period iskoristimo kao nadogradnju na rad iz prošle sezone, individualni napredak samih igrača kao i iskorak u momčadskom djelovanju u igri u fazi obrane i fazi napada. Od igrača se očekuje maksimalan pristup na svakom treningu i utakmici, da daju svoj maksimum i probaju što bolje u utakmicama implementirati rađeno na treninzima i da uživaju u svemu što rade.

Popularni ‘Cico’ u karijeri je već vodio dva trećeligaša, NK Radnik u sezoni 08./09. i NK HAŠK u sezoni 18./19., a zapaženu ulogu je imao i kao asistent Ivanu Prelecu kada su uveli Goricu u 1. HNL, te u zajedničkom radu u Istri 1961 19./20. i Dinamu II 20./21.

U sklopu pripremnog dijela momčad će odigrati šest utakmica, a pregled protivnika i termina donosimo u nastavku:

24.07. Ponikve – Bistra
31.07. HAŠK – Bistra
07.08. Inter – Bistra
07.08. Stupnik – Bistra
13.08. Bistra – Dugo Selo
14.08. Bistra – Sutla