Bjelica s Osijekom kreće u napad na naslov prvaka od prvog kola

Osijek nakon jako dobre prošle sezone gdje su bili jedini pravi konkurent plavima za naslov, u novu ulaze sa još većim ambicijama i nadaju se kako će ovo biti sezona u kojoj mogu biti prvaci. Momčad je zasada zadržala kostur iz prošle sezone, a stiglo je i nekoliko kvalitetnih pojačanja. Premda se spominju potencijalne prodaje nekih, poput Miereza i Silve, Bjelica ističe ukoliko do toga i dođe klub će sigurno naći adekvatnu i kvalitetnu zamjenu za svakoga od njih.

Pripreme su protekle poprilično dobro za Osijek u Sv. Martinu na Muri i Bjelica je zadovoljan radom i zalaganjem, ali i nekim mladim igračima koji su pokazali kvalitetu i potencijal da konkuriraju za prvu momčad. U tom periodu su odigrali šest pripremnih utakmica, upisavši tri pobjede, dva remija i poraz od poljskog Slaska.

Rezultati s priprema:

Osijek – Čepin 4:0 (Bočkaj, Mance 2x, Špoljarić)

Polet SMnM – Osijek 2:4 (Brezovec, Nejašmić ag / Bohar, Bočkaj, Drena Beljo 2x)

Osijek – Slask 1:2 (Mierez / Musonda, Pich)

Osijek – MOL Fehervar 1:1 (Bočkaj / Zivzivadze)

Osijek – Zalaegerszeg 0:0

Osijek – Bačka Topola 3:0 (Mierez, Bohar, Mance)

Za Osijek sezona počinje kod kuće protiv Šibenika, a nakon toga im predstoje i kvalifikacije za Konferencijsku Ligu gdje se sastaju sa poljskim Pogonom iz Szczecina.

Što se tiče kadra za novu sezonu, odnosno pristiglih i igrača koji su napustili Osijek slijedi pregled:

Došli: Šime Gržan (Istra), Amer Hiroš (Mladost Kakanj), Slavko Bralić (Vojvodina), Darko Nejašmić (Hajduk Split), otkupljen je prvi strijelac prošlogodišnjeg prvenstva Ramon Mierez (Alaves), sa posudbe su vraćeni Antonio Mance (Puskas AFC), Marko Malenica (Diosgyor), Alen Grgić (Diosgyor), Mirlind Daku (Ballkani), Mihail Caimacov (Koper), Josip Špoljarić (Istra)

Otišli: Josip Vuković (Hajduk Split), Talys (posudba u Honved), Ivan Santini, Adám Gyurcsó, Dymtro Lopa, Guti, Gutieri Tomelin

Više o svim transferima u hrvatskim ligama možete pročitati ovdje.