Bebek se ispričao i podigao kaznenu prijavu

Ivan Bebek sazvao je press konferenciju nakon što je u javnost procurila audio snimka na kojoj komentira nedosuđeni kazneni udarac na Livaji u susretu 10. kola 1.HNL između Hajduka i Lokomotive.

Nakon toga Bebek je privremeno suspendiran do donošenja konačne odluke od strane Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza. Prijavu je podnio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Stoga se Bebek danas odlučio obratiti javnosti:

– Čuo sam proteklih nekoliko dana puno tumačenja i komentara, ovdje sam da bih iznio svoju stranu priče. Ispričavam se Blažu Duplančiću zbog rječnika koji sam izgovorio u privatnom razgovoru s čovjekom koji nije vezan uz nogomet. Žao mi je što sam si dopustio da koristim rječnik koji se ne koristi u javnom prostoru. Moram se ispričati službenom Hajduku i svim simpatizerima Hajduka, ali ne prihvaćam da sam uvrijedio navijače Hajduka, Hajduk kao klub i igrače Hajduk – rekao je u uvodu Bebek.

– Glasovna poruka je poslana prijatelju, poznaniku s kojim komuniciram duže vrijeme. Neovlašteno je distribuirana bez mog znanja i odobrenja. Nije bila namijenjena vrijeđanju. Nastala je nakon utakmice u kojoj je dio stadiona skandirao: “Ubij Bebeka”. Kriv sam što sam dozvolio da me emocije preplave. Podigao sam kazneni progon protiv osobe koja je distribuirala snimku. Podigao sam kazneni progon protiv osobe koja je distribuirala snimku – nastavio je Bebek

– Iza mene je 21 godina suđenja i baš se nikad nisam ogriješio o kodeks ponašanja sudaca, ni u javnom ni u privatnom životu. Ponosan sam što sam od igrača i trenera četiri puta izabran za najboljeg suca HNL-a. Posao suca obavljam po znanju i savjesti. Suđenje je moj život, moja ljubav i ne mogu dozvoliti da mi to netko oduzme zbog privatne poruke, a kontekst je objašnjen. Ne mogu prihvatiti da sam negativac.

– Prije svake utakmice i svakih nekoliko dana dobivam prijetnje i vrijeđanja. Većinu njih spremam. Svjedoci smo i da sam bio fizički napadnut. Imam mišljenje o tome koje ne mogu iznositi, ali ne optužujem nikoga. Dozvolite mi da i ja onda imam emotivan trenutak u privatnom razgovoru. Nisam došao govoriti o disciplinskom postupku i kaznama. Želim da shvatite zašto su nastale neprimjerene riječi. Imam povjerenje u Disciplinsku komisiju, oni će odlučiti o tome, a ja to ne želim komentirati – rekao je za kraj sudac Bebek.

Još uvijek se čeka odluka Disciplinske komisije HNS-a.