AZ razbio Rijeku, Kulenović ublažio težak poraz

Nakon sjajnog dvoboja protiv vodeće močadi Primere Real Sociedada na Rujevici, unatoč porazu, ambicije Rijeke naglo su porasle. Tako se krenulo i na put u Nizozemsku, optimizam je isijavao iz svake izjave, ali to je trajalo točno do 5. minute utakmice kad je Velkovski napravio prekršaj za najstrožu kaznu. Minutu kasnije Koopmeiners pogađa rutinski za 1:0 vodstvo AZ-a.

Imala je Rijeka samo šest minuta kasnije šansu za izjednačenje i povratak u utakmicu. Andrijašević je sjajno tukao, ali vratar Bizot vrhunskom intervencijom spašava svoja vrata.

I do 20. minute sve je to ličilo na nešto, ali onda gruba pogreška obrane i Gudmundsson pogađa za 2:0. Nakon toga slijedi raspad Rijeke. I dok su još nekako uspjeli sačuvati mrežu do poluvremena, u drugom dijelu kreće totalni raspad.

Prvo Jesper Karlsson u 51. minuti povećava na 3:0, a zatim u 60. Gudmundsson zabija svoj drugi, a njegova momčad četvrti pogodak na utakmici. U tim trenucima naša je momčad izgledala pogubljeno na terenu, Nizozemci su radili što su htjeli.

Nekako su se momci s Rujevice uspjeli pribrati i u 72. minuti smanjuju na 4:1 preko Kulenovića koji zabija nakon ubačaja Lončara.

Iako su i jedna i druga momčad do kraja utakmice mogle zabiti pogodak mreže se ipak nisu tresle te je Rijeka poražena s visokih 4:1.

Tako je Rijeka zakucana na dno ljestvice bez iti jednog boda dok je AZ prvi sa šest bodova. Napoli je svladao Sociedad i te dvije momčadi su na 2., odnosno 3. mjestu s po 3 boda.