Alen Šušnić pun entuzijazma započeo pripreme Dubrave

FOTO: NK Dubrava

Alen Šušnić okupio je danas Dubravaše na Klaki i označio početak priprema za proljetni dio sezone. Dubrava je jesenski dio završila na odličnom četvrtom mjestu. Uz Rudeš može se pohvaliti najboljom obranom lige, a zanimljivo je kako su Dubravaši iako svoje utakmice ne igraju u domaćinskom okruženju, već u Sigetu, uz Rudeš i najbolji domaćin lige sa šest pobjeda, dva remija i tek jednim porazom.

Uspjeh Dubravaša za nas je prokomentirao trener Šušnić koji se nakon angažmana u Rudešu vratio u drugom kolu u staro sedlo i s Dubravom napravio odličan rezultat. Upitali smo ga što je bio ključ dobre jesenske polusezone:

– Prije svega sigurno da je prije mog dolaska napravljena kvalitetna selekcija igrača, uspostavljena je dobra kemija u svlačionici i sigurno je to ključ uspjeha u jesenskom dijelu sezone. Moja ideja je da momčad mora biti organizirana sa čvrstim defanzivnim blokom, sa određenim automatizmom u otvaranju igre i imati taktičku discipliniranost. Imam sreće da sam dobio skupinu ambicioznih mladih igrača koji su stvarno pokazali predanost radu i koji su prije svega gladni rezultata – rekao je za početak trener Dubrave Alen Šušnić.

Druga liga je izjednačenije nego ikad, kako gledate na nastavak sezone. Koji su ciljevi Dubrave?

– Cilj je svakako nastaviti s dobrim igrama u proljetnom dijelu sezone i pokušati što prije osigurati odgovarajući broj bodova kako bi osigurali ostanak u ligi, odnosno osigurati nastup u 2.HNL koja će iduće godine brojati 12 klubova. Naravno, ambicija za prvom ligom postoji. Sigurno ako se nađemo u situaciji da se borimo za prvo mjesto nećemo ništa prepustiti slučaju već ćemo pokušati dati sve od sebe da budemo do zadnjeg kola u borbi za naslov. Vjerujem da ako se uzmemo naslov da je klub spreman ući u 1.HNL. Davati takve prognoze ipak je malo predaleko pa nebi o tome previše ali ambicija za ulaskom u rang više svakako postoji. Bitnije je fokusirati se na početak proljetnog dijela, liga je izuzetno izjednačena, dva slabija rezultata može te staviti u nezavidnu situaciju gdje si već u donjem domu tablice.

FOTO: NK Dubrava

Prošle godine svoje utakmice Dubrava je igrala na Kustošiji, trenutno igrate u Sigetu, pripreme se odvijaju na Klaki. Kakva je situacija sa domaćim terenom?

– Klub je u pregovorima sa gradom da se započne projekt gradnje tribine na Klaki. Mislim da taj klub i taj kvart koji vjerojatno broji najviše olimpijskih i svjetskih medalja u Hrvatskoj to zaslužuje.

Što se tiče odlazaka i dolazaka, za sada je tek siguran dolazak Renea Šarića iz Rudeša.

– Tako je, za sada je Šarić jedini koji je došao. Kada sam saznao da bi Šarić trebao doći, odmah sam urgirao jer znam kvalitete Šarića. Uvjeren sam da će nam dati jednu dimenziju više u veznom redu. Što se tiče odlazaka, za sada ih nema. Bitno je da okosnica momčadi ostaje, upitan je tek Frane Maglica koji ima inozemnu ponudu, ali uvjeren sam kako će i on ostati u našim redovima. Što se tiče pojačanja,u razgovorima smo sa dva igrača koji su defanzivci jer smatram kako bi u tom segmentu trebali pojačati širinu.

U pripremnom periodu Dubrava će odgirati nekolicinu prijateljskih utakmica, te biti domaćin tradicionalnog turnira “Drago Parać” na kojem će sudjelovati još tri drugoligaša. Prva pripremna utakmica na rasporedu je 15. siječnja protiv Lukavca, 19. siječnja igrat će protiv Lučkog, dok će na turniru odigrati protiv Sesveta, Opatije i Kustošije. Generalka će biti odgođeni susret ZNS kupa protiv Dinamo Odranskog Obreža.

Ne preostaje nam ništa drugo nego zaželiti sreću treneru Šušniću i Dubravašima u nastavku sezone.