Goran Vincetić: Jedinstvena treća liga je odlična stvar za razvoj igrača

Za onoga tko ne prati niželigaški domaći nogomet ovo će biti samo jedna od sezona koje se igraju, ali stvari se ove godine jako kompliciraju u 3. ligama. Naime, u Hrvatskoj je trenutno 5 trećih liga, a od iduće sezone će biti jedinstvena 3. liga što znači da iz lige ispada 30tak klubova, što je ogromna promjena.

Naravno da je to jedan od razloga zašto se ove sezone svi klubovi pojačavaju, a jedan od klubova koji je prošle sezone igrao jako lijep nogomet je Maksimir, a tko je bolji za razgovor od trenera koji je preporodio klub u drugom dijelu sezone.

– Kad sam došao u klub, cilj kluba bio je razvoj mladih igrača i normalno ostanak u ligi. Na raspolaganju sam imao 17-18 igrača što smatram da je premalo, ali smo kao najmlađa ekipa u ligi uspjeli sedam kola do kraja osigurati ostanak i imali nekoliko odličnih utakmica i skalpova. Kad smo osigurali ostanak dali smo priliku još mlađim igračima, imali smo nekoliko utakmica i s igračima rođenim 2005. godine. Rezultat je trpio, ali mi smo tim nastupima i skupljenim minutama dali igračima neprocjenjivo iskustvo što nam je bio i cilj – govori nam Vincetić.

Ove godine ambicije su biti u vrhu, što znači – ostati u ligi. Jer praktički moraš biti među prvih 5-6 klubova da bi ostao u ligi.

Foto: NK Maksimir

– Je, tako je. Cilj je to napraviti s mladim igračima. Doveli smo više od 15 igrača, vratio nam se Abramović, oporavio Krznar i sad želimo napraviti jedan iskorak i biti u toj jedinstvenoj trećoj ligi. S pripremama smo krenuli prije 10 dana, imali smo 17 treninga, moram pohvaliti igrače na motiviranosti i pristupu na treninzima – kazuje nam.

Kad smo već kod jedinstvene treće lige, što mislite o njoj?

– To je dobra stvar. Kad se kvaliteta koncentrira to ne može biti loše. Istina je da će biti duža putovanja, ali isto je i s juniorima, kadetima i pionirima u prvoj HNL, koji propuštaju i školu zbog toga, ali se igra. Ovo će biti dobra stvar, siguran sam u to – govori nam.

Prošle godine vodio je Međimurje koje je do njegovog odlaska u jednom trenutku bilo i 2. na ljestvici, a na kraju su ispali iz lige.

Dok sam bio tamo igrači nisu primili plaću četiri mjeseca, nakon 12 kola bili smo na drugom mjestu i da je uprava pratila rezultate vjerujem da bi ove godine igrali Prvu HNL, nakon dva štrajka igrača još je došla korona u ekipu i ne možete očekivati dobar rezultat u takvim uvjetima. Nisam više želio biti u takvom okruženju i nakon završetka jesenskog dijela napustio sam klub i sad sam u Maksimiru – kratko će o epizodi u Međimurju i za kraj će nam o Maksimiru:

Cilj nam je biti prvi izbor za mlade igrače. Da prepoznaju projekt, da dođu tu i razvijaju se. Radimo maksimalno na podizanju uvjeta koje pružamo igračima, od stručnog stožera, individualnih treninga, GPS monitoringa do rekvizita za opravak. Veliko hvala upravi na uvjetima koje su nam omogućili, nadam se da ćemo to ulaganje i rad uspjeti prezentirati na terenu i na kraju sezone izboriti ulazak u jedinstvenu 3. HNL.

Maksimir iduću utakmicu igra protiv Intera u Zaprešiću u subotu 24. srpnja, u 10 sati, da bi dan kasnije 25. srpnja u 18:30 gostovali u Grabi kod Trešnjevke.

Igrači koji su došli u Maksimir:

Mihael Mikulić – NK Trnje
Marko Ivan Gašparac – NK Trnje
Leo Kokanović – NK Croatia Gabrili
Ivan Božić – NK Marsonija
Antonio Rosandić – NK Belišće
Ivan Abramović – NK Inter
Rene Ljuboja – NK Inter
Nikola Ivković – NK Ravnice
Dorijan Franceković – NK Lokomotiva
Luka Vidović – NK Lokomotiva
Marijan Starčić – GNK Dinamo
Juraj Starčić – NK Naftaš Ivanić
Fran Jurić – NK Sesvete
Marko Burić – HNK Gorica
Antonio Vidović – Hrvatski Dragovoljac
Ron Rojka – NK Rudeš
Leo Jakopec – ZET
Luka Balabić Džojić – NK Kustošija
Pavao Andrašec – HAŠK